Ethereum (ETH) Shapella yükseltmesinin tarihi belli oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum çekirdek geliştiricisi Tim Beiko, Shapella (Shangai/Capella) yükseltmesinin 28 Şubat’ta yapılacağını duyurdu. Shapella yükseltmesinin 56832. devirde Sepolia ağında etkinleştirilmesi bekleniyor. 

Ethereum (ETH) Shapella yükseltmesi kapıda

Bilindiği üzere Shangai ve Capella, yaklaşmakta olan Ethereum hard forkunun isimleri. Shangai, uygulama istemcisinin fork tarafındaki ismi. Capella ise mutabakat katmanı istemci tarafındaki yükseltmenin ismi. 

Bununla birlikte uygulama katmanındaki önemli Ethereum iyileştirme teklifleri (EIP) değişikliklerinden bazıları Warm Coinbase ve Beacon zinciri push para çekme işlemlerini kapsıyor. Push para çekme işlemlerinin, yeni bir sistem düzeyinde işlem türü aracılığıyla işaret zincirinden EVM’ye doğrulayıcı para çekme işlemlerine yol açması beklenir.  

Ayrıca Coinbase’in burada, geliştiricilerin ağda yeni token’lar almak için kullandıkları yazılımının adı olduğunu belirtmekte fayda var. Bununla birlikte, EIP-3651’in piyasaya sürülmesiyle Coinbase yazılımı ilk başlarda sıcak kalacak ve böylelikle ona erişim sağlanması için daha düşük gaz ücreti gerektirecek.

Ne var ki yaklaşan yükseltmenin ise doğrulayıcıların stake edilen Ethereuem’larını (ETH) Beacon Zincirinden uygulama katmanına çekmelerini sağlaması bekleniyor. Dahası, yükseltmenin, uygulama ve mutabakat katmanında yeni özellikler ekleyerek değişiklikler getireceği ve bunun da Ethereum Merge’den sonra, önemli bir yükseltme haline getireceği düşünülüyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum (ETH) Shapella yükseltmesinin tarihi belli oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!