Ethereum’un yeni yükseltmesi Shapella, ufukta

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Foundation ekibi Shanghai yükseltmesi yolunda bir başka kilometre taşı daha duyurdu. Yapılan açıklamalara göre, Zhejiang test ağındaki Shapella fork öncesi son bölüme yaklaşılıyor. 

Ethereum’dan gemcelleme üstüne güncelleme

Shapella ismindeki güncelleme, pek çok özelliği içinde barındırıyor. Bu özelliklerden en önemlileri ise stake eden yatırımcılar ve mutabakat katmanı için en önemlisinin para çekme işlemlerinin etkinleştirilmesi olduğu belirtildi. 

Yapılan açıklamalara göre, çıkış yapmış olan doğrulayılar tüm para çekme işlemlerine erişebilecekken, 32 ETH’yi aşan kısmi aktif doğrulayıcı bakiyeleri için kısmi para çekme işlemlerine izin verilecek. 

Ayrıca duyuruda, doğrulayıcıların para çekme işlemlerine katılmak için 0x01 uygulama katmanı para çekme kimlik bilgilerine sahip olması gerektiği belirtildi. Ethereum ekibi ise konuya ilişkin, “Bir doğrulayıcının şu anda 0x00 BLS para çekme kimlik bilgisi mevcutsa, para çekme işlemlerini etkinleştirmesi için 0x01’e bir değişiklik işlemi imzalaması gerekir” bildirisinde bulundu. 

Shapella’nın anlamına bakacak olursak; yürütme katmanında para çekme işlemlerine izin veren ve Beacon Chain fikir birliği katmanını geliştiren Shanghai ve Capella isimli iki Ethereum yükseltmesini ifade ediyor. Bununla birlikte Shapella güncellemesi, mutabakat katmanındaki tam para çekme işlemleri etkileşim gerektirdiğinden, para çekme işlemlerinin nasıl işe yarayacağını anlamakla ilgilenen ETH stake edenler için yararlı olduğu düşünülüyor. 

1 Şubat’ta başlatılan Zhejiang test ağı, belirli bir tarih yayınlanmamasına rağmen, önümüzdeki mart ayında yayınlanması beklenen Shanghai’ı simüle eden üç test ağından birincisidir. Sepolia test ağının yükseltmesinin ise 28 Şubat’ta başlatılması ve ardından da Goerli test ağından geçmesi bekleniyor. 

Ethereum ekibinden, konuya ilişkin şu açıklamalar geldi: 

“Eğer ETH stake ediyorsanız, node uygulayıcısı ve altyapı sağlayıcısıysanız şimdi önümüzdeki Shapella yükseltmesini hızlandırmanın ve yazılımını test etmenin zamanı geldi.” 

Ne var ki Ethreum’un yol haritasında, Shangai yükseltmesinden sonra pek çok güncelleme daha yer alıyor. Bu güncellemeler ise Surge, Verge ve Purge.  

Bilindiği üzere Ethereum, Eylül 2022’de Proof-of-Work (PoW) mutabakat mekanizmasından, Proof-of-Stake (PoS) mutabakat merkanizmasına gçiş yaptı. Ne var ki Ethereum’un, bu güncellemeyle birlikte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’ın radarına girdiği düşünüyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum’un yeni yükseltmesi Shapella, ufukta
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!