Kripto kredi şirketi Genesis, iflas bayraklarını astı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto kredi şirketi Genesis bir süredir likidite sorunlarıyla boğuşuyordu. Likidite sorunlarının yanı sıra ise diğer etkenlerle birlikte iflas edebileceğinin sinyallerini veriyordu. 19 Ocak itibarıyla da şirket, New York’un Güney Bölgesi’nde 11. Madde kapsamında iflas başvurusunda bulundu.  

İflas dosyasına göre Genesis’in tahmini olarak 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında yükümlülükleri ve aynı skalada varlıkları bulunuyor.  

Ne var ki daha önce de bildirildiği gibi şirketin likidite krizi nedeniyle sermaye artıramaması durumunda iflas koruması başvurunda bulunacağı iddia ediliyordu. 

Bilindiği üzere Genesis, mevcut varlıklarını korumak ve faaliyetlerini devam ettirebilmek adına ana şirketi Digital Currency Group danışmanlarıyla bir araya gelmişti. 

Genesis, iflas sinyallerini çoktan vermişti

Bilindiği üzere özellikle FTX borsasında meydana gelen çöküşle birlikte, pek çok kripto şirketinin üzerinde finansal baskılar oluşmaya başladı. Birçok şirketin milyarlarca dolar değerindeki varlığı ise FTX’te sıkıştı. Ayrıca kimi şirketler iflasın eşiğine kadar sürüklenirken, kimileri de iflas bayraklarını çoktan çekmişti. 

FTX krizinin ardından ayakta kalmaya çalışan şirketlerden bir tanesi de Genesis idi. Piyasada yaşanan depremin ardından şirket, ilk olarak para çekme işlemlerini askıya aldı. Ne var ki Genesis, bir süredir likidite kriziyle boğuşuyordu. 

Likidite sorunları büyümeye devam ettikçe de Genesis ayakta kalabilmek için bir dizi eylemlere başvurdu. Ocak ayının başlarında kripto kredi şirketi, pesonelinin yüzde 30’unu işten çıkaracağını açıkladı. Bu hareketi ile de şirket, maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyordu. 

İşten çıkarım haberlerinden kısa süre sonra ise Genesis’in alacaklılarına 3 milyar dolardan fazla borcu olduğu iddiaları ortaya atıldı. Tüm bunların üzerine bir SEC’ten darbe geldi. Bilindiği üzere Genesis ve Gemini borsası Earn programını birlikte yürütüyorlardı. Ancak SEC, 12 Ocak’ta iki şirkete karşı birtakım suçlamalarda bulundu. Yapılan açıklamalar göre de Gemini borsasının Earn programı aracılığıyla menkul kıymet satışı gerçekleştirildiği bildirildi.

Bu makale şu anda gelişim aşamasında. Daha fazla bilgi geldikçe güncellenmete devam edecek.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kripto kredi şirketi Genesis, iflas bayraklarını astı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!