Dünya Güzeli yarışmacısı El Salvador’u Bitcoin kostümüyle temsil etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aktris ve model Alejandra Guajardo, Miss Universe 2022 yarışmasının ön eleme aşamasında, sahnede yürürken El Salvador’u üzerinde Bitcoin bulunan bir kostüm giyerek temsil etti.

Guajardo, 12 Ocak’ta Instagram hesabında El Salvador başkanı Nayib Bukele’yi etiketleyerek paylaştığı bir gönderide, sırtına kakao çekirdekleriyle süslenmiş dev bir kolonla beraber zarif bir şekilde yürüyordu. Yarışmacı sağ elinde, üzerinde büyük bir Bitcoin (BTC) kabartması bulunan asa taşıyordu.

Miss Universe spikeri, “Bu görünüm El Salvador’un para birimi tarihini temsil ediyor. Uzun bir süre kakao ve ardından kolon, ABD doları ile değiştirilene kadar ülkenin para birimini temsil ediyordu. El Salvador, 2021’de Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kullanan dünyadaki ilk ülke oldu.”

Alejandra Guajardo, New Orleans’taki Miss Universe 2023’te Bitcoin kostümü giyiyor. Kaynak: Instagram

Plastik sanatçısı Francisco Guerrero, büyük ihtimalle El Salvador’daki para biriminin geleceğini temsil eden mankenin üzerindeki önünde BTC olan para birimi takımını tasarladı. Hükümetin veya Bukele’nin küresel bir izleyici kitlesi için kripto para birimini tanıtmada herhangi bir rolü olup olmadığı ise net değil. Bukele, El Salvador’un Eylül 2021’de kripto varlığını yasal ödeme aracı olarak kabul etmesinin ardından BTC satın alımlarını bildirmek için Twitter hesabında paylaşımlar yaptı.

Yarışma formatı kapsamında 16 yarı finalist ön yarışmanın ardından devam edecek. Söz konusu etkinlikte 84 ülkeyi temsil eden yarışmacılar yer alıyor.

Söz konusu gelişme, El Salvador yasama meclisinin Bitcoin destekli tahviller için yasal bir çerçeve sağlamayı amaçlayan bir yasa tasarısını onaylamasının ardından gerçekleşti. Ülkedeki kripto yanlısı milletvekilleri, devlet borcunu ödemek ve bir Bitcoin City’nin oluşturulmasını finanse etmek için bu tür tahvillerin kullanılmasını önerdi.

Cointelegraph, Francisco Guerrero’ya ulaştı, ancak yazının yayımlandığı esnada henüz geri dönüş alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Dünya Güzeli yarışmacısı El Salvador’u Bitcoin kostümüyle temsil etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!