İtalya’daki Kripto Para Yatırımcıları İşte Bu Kadar Vergi Ödeyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya parlamentosu, 2023 yılı için oluşturulan bütçeyle birlikte, kripto para yatırımcılarına uygulanacak vergi oranını da onayladı.

İtalyan parlamentosu tarafından onaylanan bütçe kapsamında, ülkedeki kripto para yatırımcılarına %26 oranında sermaye kazancı vergisi uygulanacak.

387 sayfalık bütçede kripto paralar, “bir değeri ya da hakkı dijital olarak temsil eden, dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak elektronik olarak aktarılabilen veya saklanabilen” varlıklar olarak tanımlanıyor.

Kripto para yatırımcıları, sadece belli bir vergi dönemi içerisinde 2 bin eurodan fazla miktarda kazanç sağlarlarsa %26’lık vergiyi ödeyecekler.

Belli bir vergi dönemi içerisinde, kripto para alıp satarak kazanç sağladığından çok zarar etmiş yatırımcılar, aradaki fark 2 bin euroyu aşıyorsa bir sonraki vergi döneminde vergi indiriminden yararlanabilecekler.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
İtalya’daki Kripto Para Yatırımcıları İşte Bu Kadar Vergi Ödeyecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!