Sam Bankman-Frid artık özgür bir adam!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Manhattan’daki federal bir bölge mahkemesinde Sulh Hâkimi olan Gabriel Gorenstein, 250 milyon dolarlık kefalet karşılığında FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in serbest bırakılmasını onayladı.

Reuters, 21 Aralık’ta kendisini hayatı boyunca hapse attırabilecek suçlamalarla karşı karşıya olan FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in kefaletle serbest bırakılabileceğini söyledi. 

Bildirilere göre savcı Nicholas Roos, 250 milyon dolarlık kefalet karşılığında evde gözaltı, konum izleme, pasaportunun teslim edilmesi koşullarıyla serbest bırakılabileceğini belirtti. 

New York Times ise 22 Aralık tarihinde Bankman-Fried’in kefaletinin kabul edildiğini bildirdi. Habere göre, SBF bundan sonra ailesiyle birlikte Kaliforniya Eyaleti’nde yaşayacak. 

Öte yandan SBF, FTX’in çöküşünden ve CEO’luk görevinden istifa etmesinin ardından banka hesabında yalnızca 100 bin dolar kaldığına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.  

Sam Bankman-Fried sıkı denetime tabi tutulacak

250 milyon dolar değerindeki kefalet, ABD Manhattan’daki federal bir bölge mahkemesinde Sulh Hâkimi Gabriel Gorenstein tarafından onaylandı. Ancak hâkim, bunun karşılığında Bankman-Fried’den sıkı denetim koşulları altında serbest bırakılmasına izin verdi. Sıkı denetim koşulları arasında ise SBF’nin elektronik kelepçe takması, mahkemeye çıkacağına dair yazılı bir belge imzalaması, pasaportunu teslim etmesi, 1000 dolar üzerindeki harcamalarda onay alması, akıl sağlığı raporu alması ve madde bağımlılığına ilişkin tedavi göreceğine dair yazılı bir rapor imzalaması gerektiğine ilişkin maddeler yer aldı. Bilindiği üzere SBF’nin FTX’in çöküşünden bu yana depresyonla savaştığı ve bir takım reçeteli ilaçlar kullandığı bildirilmişti. 

Bununla birlikte Bankman-Fried’in avukatı, hâkimin tüm şartlarını kabul etti. SBF, Bahamalar Fox Hill Hapishanesi’nde tutulurken, kaçabileceği riski gerekçesiyle kendisine herhangi bir kefalet teklifinde bulunulmamıştı. Bankman-Fried, Bahamalar’dan 20 Aralık tarihinde ABD’ye iniş yapmıştı ve Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) sevk edilmişti. 

SBF one week ago:

“I only have $100k left”

Now he can be released on $250M bail…

No doubt this fraudster will find some hidden billions to pay for his release pic.twitter.com/0u3D2v5Q3q

— Crypto Hub (@CryptoHub210) December 22, 2022

Öte yandan SBF’nin ABD’de kefaletle serbest bırakılma kararı ise eski meslektaşları Caroline Ellison ve Gary Wang’in karşı karşıya kaldıkları dolandırıcılık suçlarını kabul ettikleri gün verildi. Hem Ellison hem de Wang, şu anda soruşturma kapsamında ABD’li yetkililer ile iş birliği yapıyor. Ellison’ın, ayrıca ABD ile söz konusu soruşturmalarda iş birliği yaparak 110 yıllık hapis cezasından kurtulduğu söyleniyor. 

Yetkililer, Wang ve Ellison ile birlikte şirkette SBF’nin yakın çevresini oluşturan eski FTX yöneticisi Nishad Singh’in durumuyla ilgili ise henüz bir açıklamada bulunmadı. 

Son olarak SBF’nin bir sonraki duruşmasının 5 Ocak 2023’te gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Sam Bankman-Frid artık özgür bir adam!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!