“Binance, FTX’i devre dışı bıraktı”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırımcı Kevin O’Leary, 14 Aralık’ta ABD Senato Komitesi tarafından FTX’in çöküşüne ilişkin gerçekleştirilen bir duruşmada FTX borsasının çöküşünün Binance tarafından tetiklendiğini iddia etti. O’Leary, duruşmada FTX borsasının lehine sözcülük yaptı. Milyarder yatırımcı, FTX’in iflas başvurusunda bulunmasından önceki günlerde Sam Bankman-Fried ile yaptığı görüşmeler hakkındaki ayrıntıları paylaştı.  

O’Leary, verdiği ifade sırasında SBF’ye son 24 ay içerisinde müşteri fonlarını nasıl kullandıklarına dair sorular yönelttiğini ve Binance’in sahip olduğu FTX hisselerini geri satın almak için yaklaşık 3 milyar dolar harcandığına ilişkin bir cevap aldığını söyledi. 

Senatör Patrick Toomey, O’Leary’ye FTX’in neden çöktüğüne ilişkin bir soru yönelttiğinde ise ünlü yatırımcı, “Bu soruya ilişkin bir fikrim var. Ancak elimde bir kayıt yok” ifadelerini kullandı ve Binance ve FTX CEO’larının karşılıklı olarak bir savaş içerisinde olduğu görüşünü açıkladı. 

O’Leary, ülke düzenlemelerinin iki borsasının yöneticilerinin arasında sessiz bir savaşın merkezinde olduğunu belirtti. Ünlü yatırımcı, FTX hisselerinin neredeyse yüzde 20’sine sahip olan Binance ve Changpeng Zhao, farklı ülkelerdeki taleplere ve uyumluluk standartlarına uyum sağlamak zorunda kaldığını söyledi.  

“Belli ki Sam Bankman-Fried’a göre, Zhao farlı ülkelerdeki FTX lisanslarına ilişkin 
düzenleyicilerin talep ettiği doğru verileri sağlama konusunda uyum sağlamadı. Yönetimin ve Sam Bankman-Fried’ın sahip olduğu tek seçenek, 32 milyar dolar gibi olağanüstü bir rakama hisselerini geri atın almaktı.” 

O’Leary, hisselerin satın alınmasının FTX’in bilançolarına zarar verdiğini söyledi. Yatırımcı, ayrıca Changpeng Zhao’nun FTX Token’larını kademeli olarak satma kararı aldığını açıklamasıyla FTX borsasının yerel token’ının fiyatını düşürmeyi amaçladığını belirtti. 

“Şahsi görüşüme göre, bu iki şirket düzenlemeye tabi tutulmamış bir pazarda birbirleriyle savaş halindeydiler ve biri kasıtlı olarak diğerini devre dışı bıraktı. Belki bunda bir yanlış yok, ancak Binance şu anda piyasada henüz düzenlemeye tabi tutulmamış bir tekel. Ve FTX borsasını tamamen devre dışı bıraktı.” 

Kevin O’Leary, ayrıca kripto paraların düzenlenmesine ilişkin görüşlerini de paylaştı: 

“Yeni yeni şekillenmeye başlayan endüstri, kendi içinde kaybolmaya devam ediyor. Deneyimsiz ya da beceriksiz yöneticiler, zayıf iş modelleri ve hilekâr düzenlenmemiş operatörler almış başını gidiyor. Umarım, bu son derece halka açık etkinlikler, yıllardır durdurulan yerel düzenlemelerin uygulanmasına yeni bir odaklanma noktası getirir. Diğer pek çok ülke düzenleyici çerçevelerini zaten yürürlüğe koydu. Düzenleyici çerçeveleri oluşturmuş olan ülkeler şimdi hem yatırım sermayesi hem de yüksek vasıftaki yetenekleri kendi ülkelerine çekmeye devam ediyor. ABD olarak geri kalıyoruz ve liderlik pozisyonumuzu kaybediyoruz.” 

Öte yandan O’Leary’ye FTX lehine sözcülük yapması için 15 milyon dolar ödendi. Ayrıca O’Leary’nin FTX’te meydana gelen çöküş nedeniyle borsada 10 milyon dolar değerindeki varlığının kilitli kaldığı belirtilmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
“Binance, FTX’i devre dışı bıraktı”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!