Circle, Concord ile SPAC birleşmesini sonlandırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Circle, 5 Aralık’ta yaptığı açıklamada Concord Acquisition ile SPAC birleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu.

Circle, 5 Aralık’ta yaptığı açıklamada özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) Concord Acquisition ile önerdiği birleşmenin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu. Anlaşma, 4,5 milyar dolarlık bir ön değerlemeyle Temmuz 2021’de duyurulmuştu, sonrasında Circle’ın değerlemesi 9 milyar dolara çıkmasıyla Şubat 2022’de değiştirildi. USD Coin (USDC) ise 43 milyar dolarlık piyasa değeriyle şu anda dolaşımdaki ikinci en büyük stablecoin durumunda.

Anlaşmaların şartlarına göre, Concord’un işlemi tamamlamak veya uzatmak amacıyla bir hissedar oyu istemesi için 10 Aralık’a kadar süresi vardı, ancak görünüşe göre Concord bunun yerine zaman sınırını aşmayı seçti. Circle CEO’su Jeremy Allaire’in de söylediği gibi:

“Concord güçlü bir ortak oldu ve bu süreç boyunca katma değer sağladı. Bob Diamond ve daha büyük Concord ekibinin tavsiye ve desteğinden yararlanmaya devam edeceğiz. Önerilen işlemin zaman aşımına uğraması bizi hayal kırıklığına uğrattı; ancak halka açık bir şirket olmak, Circle’ın güven ve şeffaflığı geliştirmeye yönelik temel stratejisinin bir parçası olmaya devam ediyor ve bu faktör de hiç bu kadar önemli olmamıştı.”

Circle ayrıca, 2022’nin üçüncü çeyreğinde, 274 milyon dolarlık toplam gelir ve rezerv faiz geliriyle beraber 43 milyon dolarlık net gelirle kâr ettiğini yineledi. Şirketin şu anda 400 milyon dolarlık nakit parası bulunuyor.

Her ne kadar her iki taraf da anlaşmanın feshedilmesinin arkasındaki nedeni doğrudan belirtmese de devam eden kripto kışı, birçok şirketin değerlemelerinde aşağı yönlü revizyonlara yol açtı. Ayrıca SPAC birleşmeleri de kötü performans gösterdi ve IPOX SPAC endeks karşılaştırması ise Şubat 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığından beri yüzde 40’ın üzerine düştü. Benzer şekilde İsrail kripto para borsası eToro da değerlemesindeki aşağı yönlü revizyonun ardından 10 milyar dolarlık SPAC birleşmesini bu Temmuz ayında sonlandırdı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Circle, Concord ile SPAC birleşmesini sonlandırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!