Belçika’dan kritik Bitcoin ve Ether kararı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belçika’nın finansal düzenleme kuruluşu, yalnızca bilgisayar kodu tarafından ihraç edilen Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ve benzer diğer kripto paraların menkul kıymet olmayacaklarını doğruladı.

Belçika Mali Hizmet ve Piyasalar Kurumu (FSMA), söz konusu açıklamayı 22 Kasım’da yayınlanan raporda yaptı. Değerlendirme, Temmuz 2022’de yoruma açılmıştı.

FSMA’ya göre, Belçika’nın mevcut finansal yasa ve düzenlemelerinin dijital varlıklara nasıl uygulanacağına açıklık getirilmesi yönünde talep aldıklarını belirtti.

Öte yandan FSMA, bir şahıs veya oluşum tarafından piyasaya sürülen kripto paraların menkul kıymet olarak değerlendirildiğini söyledi.

“Finansal araçları bilgisayar kodu tarafından oluşturulması gibi bir ihraççının olmadığı ve ihraççı ve yatırımcı arasında anlaşma yapılmadığı durumlarda (örneğin Bitcoin veya Ether), o zaman prensip olarak Prospektüs Düzenlemesi, Prospektüs Yasası ve MiFID kuraları uygulanamaz.”

Belçikalı kuruluş, menkul kıymet olarak sınıflandırılmayan kripto paraların, şirketin varlığı değişim aracı olarak kullanması halinde yine belirli düzenlemelere tâbi olacağını açıkladı.

FSMA, teknolojiye karşı tarafsız bir yaklaşım izlediğini ekledi.

Kuruluş, raporun taslağını Temmuz 2022’de hazırlamaya başladı. Raporda Belçika merkezli dijital varlık ihraççıları ve hizmet sağlayıcıları tarafından en sık sorulan sorulara yanıt verilmeye çalışıldı.

FSMA, bu aşamlı planın MiCA düzenlemesi uygulanmaya başlayana kadar rehber görevi göreceğini belirtti. MiCA’nın 2024 başında yürürlüğe koyulması bekleniyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Belçika’dan kritik Bitcoin ve Ether kararı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!