Kripto kredi şirketi Genesis, iflas iddialarını yalanladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para kredi şirketi Genesis, FTX’te meydana gelen çöküşten kaynaklanan 1 milyar dolarlık açığı kapatamaması durumunda iflas başvurusunda bulacağı yönündeki iddiaları yalanladı. 

Bloomberg tarafından 21 Kasım’da yayınlanan bir bildiriye göre, Genesis’in kredi verme birimi için para toplama konusunda güçlük çektiği ve yatırımcılarına iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalacağını bildirdiği kaydedildi. 

Genesis’ten bir sözcü, Cointelegraph ile gerçekleştirdiği bir röportajda iflas başvurusunda bulunmalarına ilişkin bir planları olmadığını söyledi. Sözcü, şirketin alacaklılarla yapıcı görüşmeler gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirtti. 

“Yakın zamanda iflas başvurusunda bulunmak gibi bir planımız yok. Amacımız, herhangi bir iflas başvurusuna ihtiyaç duymadan, mevcut durumu anlaşmaya dayalı olarak çözmek. Genesis, alacaklılarıyla yapıcı görüşmeler yapmaya devam ediyor.” 

Genesis, 16 Kasım tarihinde FTX çöküşünü ve piyasada meydana gelen eşi benzeri görülmemiş yıkımı gerekçe göstererek geçici olarak para çekme işlemlerini durdurduğunu açıklamıştı. Şirket, 10 Kasım’da ise FTX’te neredeyse 175 milyon dolar değerinde varlığının kilitli kaldığını kaydetmişti. 

Öte yandan raporlar, kripto borsası Binance’in Digital Currency Group’un sahip olduğu kredi şirketini potansiyel olarak kurtarmak için görüşmelerde bulunduğunu ileri sürdü. Ancak 21 Kasım’da The Wall Street Journal’dan alıntılanan kaynaklar, Binance’in söz konusu işin çıkar çatışması yaratabileceğinden anlaşmadan çekildiğini ortaya koydu. 

Cointelegraph, konuyla ilgili açıklama için Binance ile iletişime geçti ancak hemen bir yanıt alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kripto kredi şirketi Genesis, iflas iddialarını yalanladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!