Bitcoin stok-akış modelinin hedefinden sapması rekor düzeye ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), stok-akış (S2F) modelinin hedef fiyatından tarihin en büyük sapmasını göstermiş durumda.

Stok-akış modeline dair yeni veriler, BTC/USD paritesinin öngörülen fiyat artışına kıyasla şimdiye kadar görülen en büyük sapmayı yaşadığını ortaya koyuyor.

Stok-akış modelinde rekor sapma

BTC fiyatı devam eden FTX skandalı nedeniyle baskılanmayı sürdürürken, halihazırda negatif olan bir trend ise daha da güçlendi.

Güçlenen olumsuz trendlerden biri olan S2F’nin fiyat tahminleri, giderek daha büyük bir baskı ve eleştiri ile karşı karşıya.

Bitcoin’in son rekorunu kırdığı Kasım 2021’e kadar epey popüler olan model, blok ödülü yarılanmalarını temel alarak, kripto paranın yıllar içind göstereceği üstel fiyat artışına dair tahminler sunuyor.

S2F modeli, ciddi fiyat sapmalarını da dikkate alıyor ve yalnızca yükseliş içeren tahminler sunmuyor. Fakat bu faktörler dikkate alınsa bile, modelin mevcut fiyat hedefleri spot fiyatın epey yukarısında kaldı.

Modeli gözlemleyen izleme kaynağı S2F Multiple, Bitcoin’in 19 Kasım itibarıyla 72.000 doların üzerinde işlem görmesi gerektiğini gösteriyor. Bu da fiyatta -1,47 sapma olduğu anlamına geliyor.

Modelin sapması, FTX skandalının patlak verdiği 10 Kasım’da -1,5’e ulaşarak rekor kırmıştı.

Bitcoin’in stok-akış çarpanı grafiği. Kaynak: S2F Multiple/ Twitter

Modelin yaratıcısı PlanB ise eleştirilerin ardından savunmaya geçti. PlanB, “Dünyanın sonu gelmiş gibi geliyor, fakat FTX olayı muhtemelen uzun vadeli radardaki kısa süreli bir uyarı olarak kalacak” diye açıkladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin stok-akış modelinin hedefinden sapması rekor düzeye ulaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!