FTX çöküşü, ADB’li Senatörleri harekete geçirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Senatörleri Debbie Stabenow ve John Boozman, FTX borsasında meydana gelen çöküşün ardından Dijital Emtia Tüketici Koruma Yasası 2022 yasasının son halini başlatma taahhütlerini yinelediler. 

Kripto para topluluğu kısa bir süreliğine ABD’li düzenleyicilerin FTX krizine nasıl tepki göstereceği konusunda emin olamadı. Bilindiği üzere Dijital Emtia Tüketici Koruma Yasası 2022 (DCCPA) FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından güçlü bir şekilde destekleniyordu. 

Ancak ABD Senatosu Tarım, Beslenme ve Ormancılık Komitesi üyeleri, 10 Kasım tarihli bir bildiride, bu hafta kripto piyasasında meydana gelen olayların dijital varlık endüstrisinin daha fazla federal gözetimine duyulan ihtiyacı güçlendirdiğini kaydetti. 

Senatör Boozman, konuya ilişkin “Yönetim Kurulu Başkanı Debbie Stabenow ve ben DCCPA’nın son halini geliştirmeye kararlıyız” açıklamalarında bulundu. DCCPA, uluslararası iş birliğine imkân tanıyan ve tüketicilere yatırımlarının güvenli olduğuna dair daha fazla güven veren düzenleyici bir çerçevedir. 

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried bu yasa tasarısının büyük destekçilerindendi. Bankman-Fried, Birkaç Senato Duruşmasına katılmıştı ve 19 Ekim’de ise, “Olası Dijital Varlık Endüstrisi Standartları” başlıklı yeni bir yazı yayınlamıştı. 

Stabenow ve Boozman, DCCPA’nın hangi aşamada olduğu ve Senato’nun incelemesi için tasarının ne zaman yayınlanacağı konusundaki detaylara yer vermedi. 

DCCPA yasa tasarısı resmi olarak ilk 3 Ağustos 2022’de ABD Kongresi’ne sunulmuştu.  

DCCPA yasası onay aldığı takdirde, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) sektör üzerindeki düzenleyici yetkilerin bir uzantısını vermesi bekleniyor. 

Ancak yasa tasarısının hala hem ABD Senatosu hem de Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilmesi ve Başkan Joe Biden tarafından imzalanması gerekmektedir. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
FTX çöküşü, ADB’li Senatörleri harekete geçirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!