Haftanın öne çıkan NFT haberleri | 31 Ekim

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkçe karşılığı “değiştirilemez token” olan non-fungible token (NFT) blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan token demektir. Alışılagelmiş coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan NFT; benzersiz, değiştirilemez, orijinalliği ve mülkiyet hakkı mutlak olan bir varlıktır. Non-fungible tokenler her birini “eşsiz kılan” özellikler barındırır. NFT sahibi olan kişi bilir ki, elindeki tokenin bir örneği daha yoktur.

Eşsiz tokenler (NFT) genellikle koleksiyon, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları alanında tercih ediliyor. Kripto sanat eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrim içi oyunlarda yer alan eşsiz dijital öğeler şeklinde karşımıza çıkıyor.

NFT’lerin alınıp satıldığı “NFT pazaryeri” denilen platformlardan birçok farklı NFT’ye ulaşabilir, alıp satabilirsiniz. Ciddi maddi değerlere sahip NFT’lerin ticari değerinin olmasından dolayı, birçok yatırımcıyı kendine çeken bir alan olarak gün geçtikçe popüler hale gelmeye başladı.

Biz de geçtiğimiz hafta NFT alanında gerçekleşen güncel ve popüler haberleri size aktarıyoruz:

MetaMask, NFT fiyatlarının takibi için yeni ürün başlattı

MetaMask kullanıcıları, yeni ürünle beraber artık NFT portföylerinin değerini takip edebilecek. Cüzdan sağlayıcısı, 2 Kasım’da duyurduğu yeni özellik sayesinde MetaMask kullanıcılarına 5 binin üzerinde NFT koleksiyonu için güncellenmiş fiyat bilgisi sağlayacak. MetaMask ayrıca bu yeni özellik için, NFT portföy yönetim aracı ve değerlendirme motoru NFTBank ile iş birliği yaptı.

Instagram, yeni NFT özelliklerini hayata geçirmeye hazırlanıyor!

Sosyal medya platformu Instagram, içerik oluşturucuların NFT’leri yaratmasına, sunmasına ve satmasına imkân tanıyan birtakım NFT araçları sunmaya hazırlanıyor.

Instagram’ın ana şirketi Meta, 2 Kasım’da gerçekleştirilen Creator Week 2022 etkinliğinde platformun, içerik oluşturucuların dijital koleksiyon ürünlerini oluşturmalarına ve hem Instagram hem de başka bir platformda satmalarına izin vereceği yeni özellikler geliştirdiğini duyurdu.

NFT’ler, müzik toplulukları ve blokzincir ekosistemi arasında köprü oluşturuyor

NFT’ler, bir sonraki Web3 dalgasına adım atıyor. Mint NFT pazarındaki yeni “A Hard Working Man” isimli NFT koleksiyonu ve metaverse eğlence platformu Animal Concerts, bunu blokzincir ağında olduğu gibi müzik türü yelpazesinde de yapmaya başladı. “A Hard Working Man” NFT koleksiyonu, kripto meraklısı ve Hip-Hop sanatçısı Snoop Dog ile country müzik türünün ikonik sanatçıları Billy Ray Cyrus ve the Avila Brothers’ı bir arada sunuyor.

DappRadar, NFT’lere karşı hala büyük bir talep olduğunu vurguluyor

NFT piyasası geçtiğimiz ekim ayında NFT satışlarında ve hacimlerinde düşüşe maruz kalmıştı. DappRadar şirketi, aylık benzersiz NFT yatırımcılarındaki yüzde 18’lik artışla birlikte, pazarın hala büyük bir talep gördüğünü ortaya koydu. 3 Kasım’da yayımlanan rapora göre ekim ayındaki aylık benzersiz NFT kullanıcı, sayısı eylül ayına göre yüzde 18’lik bir artışla 1,11 milyona ulaştı.

Dövme sektörü NFT alanına genişliyor

Dövme sanatı, giderek daha dijital hale gelen dünyada gelişmeye devam ediyor ve şimdi de NFT alanına adım atıyor.

Dövme sektöründe Bang Bang olarak bilinen, dövme kültürünün değerlerini yeni teknolojilerle birleştirmeyi uman sanatçı Keith McCurdy, bilim adamlarının geliştirdiği bir dövme mürekkebi teknolojisini, dövme kültürünün bireysellik arzusuyla NFT’lerin kanıtlanabilir benzersizliği arasında köprü kurmanın bir yolu olarak görüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Haftanın öne çıkan NFT haberleri | 31 Ekim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!