Elon Musk Twitter anlaşmasının tamamlanması için tarih verdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto dostu Elon Musk, uzun süredir devam eden Musk-Twitter destanına son noktayı koydu. Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma işlemlerini 28 Ekim tarihine kadar tamamlayacak. 

Bloomberg kaynaklarına göre, Elon Musk 24 Ekim tarihinde Twitter anlaşması için neredeyse 13 milyar dolarlık finansmana destek olan bankalara satın alma işleminin hafta sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. 

Reuters kaynaklarına göre de Musk, Twitter’ı satın alma işlemini finanse edebilmesi için yardımcı olan ortak yatırımcılarından sermaye şirketi Sequoia Capital, kripto borsası Binance ve Katar Yatırım Otoritesi’ne finansman taahhüdü konusunda birtakım bilgiler içeren bir dizi evrak gönderdi. 

Bloomberg’e göre, Binance CEO’su Changpeng Zhao 25 Ekim’de Suudi Arabistan’da düzenlenen bir konferansta Musk’ın Twitter’ı satın almasını destekleme taahhüdünü yinelemişti. 

Bilindiği üzere Elon Musk, geçtiğimiz temmuz ayında 44 mliyar dolarlık Twitter’ı satın alma anlaşmasından çekilme kararı almıştı. Anlaşmadaki son gelişmeler ise, Musk’ın ekim ayının başlarında anlaşmayı 44 milyar dolarlık orijinal fiyatından sonlandıracağı taahhüdüne bağlı kaldığını ortaya koyuyor. 

Öte yandan Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasını hisse başına 54,20 dolardan kapatmayı planlıyor. Yahoo Finance’e göre, yeni haberle birlikte Twitter hisseleri fırladı. Hisse fiyatları günü, yüzde 2,45’lik bir artışla 52,78 dolardan kapattı. 

Musk, daha önceleri Twitter’ı satın aldığında platformda değiştirmeyi planladığı bir dizi fikirden bahsetmişti. Musk’ın fikirleri arasında; dolandırıcılık Tweet’lerini azaltmak, sahte hesapları kaldırmak ve daha sonrasında pek de kullanışlı olmayacağına kanaat getirdiği, kullanıcılardan gönderi başına 0,1 Dogecoin (DOGE) ödemesi almak gibi planları bulunuyordu. 

Twitter’a kripto cüzdan özelliği mi geliyor?

Güvenlik araştırmacısı Jane Manchun Wong’a göre, Musk’ın hafta sonuna kadar anlaşmayı tamamlayacağı haberi, Twitter’ın bir kripto para cüzdanı üzerinde çalışıyor olabileceğine dair söylentilerin ortaya çıkmasından birkaç gün sonra geldi. 

Wong, 25 Ekim’de bir Twitter gönderisi paylaşarak platformun kripto para yatırma ve çekme işlemleri sunan bir “cüzdan prototipi” üzerinde çalıştığını belirtti. Fakat Wong, bu iddialarına kanıt olarak bir kaynak göstermedi. Bununla birlikte Cointelegraph, yorum için Twitter’a ulaştı. 

İlginizi çekebilir: Elon Musk liderliğinde Twitter’da neler değişebilir? 

Musk’ın anlaşmayı tamamlama aşamasında olduğu haberi, 26 Ekim tarihinde Reuters tarafından Twitter ile ilgili elde edilen önemli belgelerin ardından geldi. Belgelere göre sosyal medya platformu, aktif kullanıcı sayısında düşüş yaşıyor. Twitter’ın haftanın en az yedi günü platforma giriş yapan ve günde en az 3 Tweet atan kullanıcıları elinde tutmaya çalıştığı kaydedildi. 

Her ne kadar aktif kullanıcılar, toplam aylık toplam kullanıcıların yüzde 10’undan az olsa da platformdaki tüm Tweet’lerin yüzde 90’ını ve Twitter’ın küresel gelirinin yaklaşık yarısını oluşturmaya yetiyor. 

Son olarak sızdırılan araştırmaya göre, Twitter’da neredeyse son iki yıldır İngilizce konuşan aktif kullanıcılar arasında spor ve eğlence konularından ziyade kripto paralar konuşulmaya başladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Elon Musk Twitter anlaşmasının tamamlanması için tarih verdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!