Kripto yatırım ürünlerindeki hacimler 2 yılın en düşük seviyesine düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa merkezli kripto para yatırım şirketi CoinShares, 24 Ekim’de, dijital varlık yatırım ürünlerinin geçen hafta 5 milyon dolar değerinde kümülatif çıkış gördüğünü gösteren “Dijital Varlık Fonu Akışları Raporu”nu yayımladı.

Asıl dikkat çeken nokta ise, yatırım ürünü hacimleri hafta boyunca 758 milyon dolara düştü. Bu seviye, Ekim 2020’den beri görülen en düşük seviye olmasının yanı sıra kripto piyasalarının yükseliş trendinde olduğu geçen yıl bu zamanlardaki yaklaşık 7 milyar dolarlık haftalık ortalamanın çok altında bulunuyor. 

Rapor, Bitcoin (BTC) yatırım ürünlerinin 4,6 milyon dolarlık küçük girişler gördüğünü ve art arda altıncı haftalık kazancı işaret ettiğini, ayrıca kısa Bitcoin yatırım ürünlerinde ise 7,1 milyon dolarlık çıkış gördüğünü ortaya koydu.

Ether (ETH) yatırım ürünleri ise art arda üçüncü haftada toplam 2,5 milyon dolara ulaşan çıkışlar gördü. Bu rakamlar, Merge sonrası toplam çıkışları 11,5 milyon dolara, yani yönetim altındaki varlıkların sadece yüzde 0,2’sine getirdi. Diğer taraftan XRP (XRP) 8 milyon dolarlık giriş gördü. Bu rakam düşük görünse de, SEC’in Ripple aleyhine açtığı davanın başlamasından beri kaydedilen en büyük rakama yakın olduğu bildirildi.

Bitcoin fonları bu yılın başından beri net 296,2 milyon dolarlık giriş görürken, Ether fonları ise net 371,2 milyon dolarlık çıkış gördü. Bu rakamlar da yatırım yöneticilerinin, ayı piyasası sırasında Bitcoin’in göreceli istikrarını ve daha uzun geçmişini tercih ettiğini gösteriyor.

CoinShares’in paylaştığı veriler, İsveç, Kanada ve ABD’nin sırasıyla 4,5 milyon dolar, 1,9 milyon dolar ve 1,2 milyon dolarlık çıkışlarla en fazla hareket gören yerler olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca Almanya, Brezilya ve İsviçre’de de küçük girişler görüldü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kripto yatırım ürünlerindeki hacimler 2 yılın en düşük seviyesine düştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!