Microsoft, Meta ile Metaverse Ortaklığı Kurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York’ta düzenlenen yıllık etkinlik Microsoft Ignite’ta Microsoft, Metaverse donanımını geliştirmek için Meta ile yeni bir ortaklık kurdu. Bu ay gerçekleşen Microsoft Ignite etkinliği New York’ta gerçekleştirilmiştir. Bir açılış konuşması sırasında, Microsoft CEO’su Satya Nadella, üç yeni Surface bilgisayarının yanı sıra dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Meta ile ortaklığı açıkladı. İki teknoloji devi bir Metaverse donanım projesinde çalışmak için bir araya geliyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Microsoft Yeni Girişimlerini Duyurdu!

Bu ayın başlarında Microsoft Ignite etkinliğinde Microsoft CEO’su Satya Nadella, teknoloji devi Meta ile ortak olduğunu duyurdu. İkili, birkaç Microsoft Office ürününü Meta’nın VR platformuna getirmeyi amaçlamaktadır. İş birliğinin amacı, birçok şirketi sanal ortamlarda daha fazla çalışmaya başlamak için yönlendirmektir. Ayrıca Meta’nın yeni VR kulaklığı Quest Pro, öncekinden daha rahat, daha iyi performansa sahip ve daha yüksek çözünürlük sunmaktadır.

Şirket başka duyuruları da gerçekleştirdi. Bunlardan bazıları, Surface Laptop 5, Surface Pro 9 dönüştürülebilir tablettir. Bunlara ek olarak şirket, Windows 11 işletim sisteminde çalışan Surface Studio 2+ ile birlikte 100’den fazla cihaz, güncelleme ve hizmet duyurdu. Duyurular arasında en dikkat çeken, Meta ile gerçekleştirilen iş birliğidir.

Şirketler Quest Pro’yu Kullanacak!

Quest Pro, kullanıcıların sanal avatarlarının gerçek hayattaki meslektaşlarının yüz ifadelerini taklit etmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca el kumandaları ve gerçek zamanlı ifade takibi hakkında daha sezgisel geri bildirime sahip olacaktır. Bu, insanların VR’da akıllı telefonlar üzerinde fiziksel olarak aynı alandalarmış gibi bağlantı kurmasına olanak tanıyacaktır. Ayrıca iş birliği, şimdiye kadar gördüğümüz tüm VR kulaklıkların çok daha fazlasını vermeyi vaat etmektedir.

Metaverse’ün başarılı olması için kullanıcılara, dijital nesnelerle ve diğer insanlarla gerçekmiş gibi etkileşim kurma hissi vermesi gerekmektedir. Microsoft’un Meta ile arasındaki ortaklık bunun gerçekleşmesine yardımcı olacaktır. Quest Pro için Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve SharePoint gibi Microsoft 365 uygulamaları geliştirilecektir. Bu entegrasyon ile işletmeler, başkalarıyla etkileşimlerinde fiziksel bir varlık hissini koruyacaktır. Ayrıca bunu yaparken, uzaktan çalışmanın tüm avantajlarından yararlanabilecektir.

Microsoft ve Mark Zuckerberg’den yapılan duyuruyla, gerçekten sürükleyici Metaverse deneyimini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşılmıştır. Microsoft’un araçları yıllardır iş hayatının bir parçası olmuştur. Ayrıca Meta’nın donanımıyla nihayet fiziksel ve sanal dünyalar gerçekten doğal bir şekilde birleştirilecektir.

Metaverse’e hazır donanım oluşturmak için teknoloji devleriyle iş birliği yapmak, Meta için oldukça önemlidir. Bunu başarmak, Metaverse oluşturma planlarında ciddi olduğunu göstermektedir. Ayrıca Microsoft’un kaynakları ve uzmanlığı ile Meta, sorunlarla daha kararlı mücadele edecektir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Microsoft, Meta ile Metaverse Ortaklığı Kurdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!