Elon Musk, Dogecoin ile parfüm satıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk’ın altyapı ve tünel inşaatı şirketi The Boring Company, yeni bir parfüm piyasaya sürdü. Parfümün satış sayfasında, ödeme seçenekleri arasında Dogecoin’in de yer aldığı görüldü.

Elon Musk’ın altyapı ve tünel inşaatı şirketi The Boring Company, kısa bir süre önce resmi internet sitesi üzerinden “Burnt Hair” isimli bir parfümü satışa çıkardı. Gelişmeyi Twitter’da duyuran Musk, parfümün Dogecoin ile satın alınabileceğine işaret etti. Parfüm fiyatının, ABD’deki alıcılar için vergi ve teslimat ücreti dahil 100 dolar olduğu görüldü. Ürünün gönderimlerinin ise 2023 yılının ilk çeyreğinde yapılacağı belirtildi. Elon Musk, Twitter paylaşımında ürünü “Dünyadaki en güzel koku!” ifadeleriyle tanıttı.  

Aktarılan detaylara göre; parfümün, açıklama kısmında akşam yemeğinde mumun üzerine eğilen bir kişinin aldığı kokuyu anımsattığı belirtildi. Şirket, 2018 yılında da “Not-A-Flamethrower” isimli bir parfümü piyasaya sürmüştü. Ürünü, o dönem 20 binden fazla kişi satın almıştı.  

Elon Musk, duyurunun ardından yaptığı ayrı bir paylaşımda ‘Burnt Hair’ın şimdiye dek ne kadar sattığını da açıkladı. Musk’ın paylaşımı, ürünün şimdiden 10 bin adet sattığına işaret etti.  

The Boring Company, Las Vegas’daki tünelinde de Dogecoin ödemesi kabul edeceğini açıklamıştı

Öte yandan; The Boring Company, bu yılın temmuz ayında da Las Vegas’daki tünelinde yapılan yolculuklarda Dogecoin ile ödeme kabul edeceğini açıklamıştı. 1,50 dolar ila 2,50 dolar arasında değişen ücretlendirmelerin başlamasının ardından sürücülerin, tünelde geleneksel kredi kartları veya Dogecoin kullanarak ödeme yapabileceği ifade edilmişti.  

Benzer şekilde, Elon Musk’ın CEO’su olduğu elektrikli otomobil devi Tesla da henüz piyasaya sürülmeyen hafif ticari araç modeli Cybertruck’tan esinlenilerek tasarlanan ve geçen yılın aralık ayında 50 dolardan satışa çıkardığı düdüğü Cyberwhistle’ı eylül ayı ortalarında yalnızca Dogecoin ile satın alınabilir hale getirmişti. Her bir düdük, 1000 DOGE karşılığında satılmış ve Cyberwhistle, saatler içerisinde tamamen tükenmişti. 

Elon Musk, 258 milyar dolarlık bir Dogecoin davasının ana davalısı olmuştu    

Elon Musk, daha önce pek çok kez Dogecoin’e verdiği destek nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Dünyaca ünlü CEO, geçen yıl Tesla’nın kıyafet, çanta, anahtarlık ve aksesuar gibi yan ürünlerinde Dogecoin ile ödeme kabul etmesinin önünü açmıştı. Musk ayrıca, kısa bir süre önce SpaceX’in de şapka, çanta, anahtarlık ve poster gibi ticari ürünlerinde Dogecoin ile ödeme kabul etmeye başlayacağını açıklamıştı.    

Fakat 2021’de Dogecoin’e ilişkin yaptığı paylaşımlar nedeniyle popüler kripto para biriminin sık sık değer kazanmasına yol açan Musk, bu nedenle 258 milyar dolarlık bir davanın da ana davalısı oldu. Söz konusu davada Musk, Dogecoin’i desteklemek ve değerini artırmak için saadet zinciri oluşturmakla suçlanıyordu. Manhattan Federal Mahkemesi’ne sunulan dava dosyasında; Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ve tünel inşaatı şirketi The Boring Company’nin de adı geçiyordu. Dava dosyası, Elon Musk ve şirketlerinin Dogecoin’in fiyatını kasıtlı olarak artırdığını iddia ediyordu.    

2 yıllık bir süre içerisinde yüzde 36 binden fazla değer kazanan Dogecoin, daha sonra ani bir düşüş yaşayarak yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Elon Musk ise bir Twitter paylaşımında mümkün olan her yerde Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğini dile getirmişti.       

Elon Musk’ın yıldızı Dogecoin kurucusuyla barışmadı 

Bununla birlikte, Dogecoin’in kurucu ortağı Jackson Palmer ve Elon Musk’ın da yıldızı hiçbir zaman barışmadı. Bu yılın mayıs ayı sonlarında yaptığı bir açıklamada Palmer, Elon Musk’ın insanları kandırdığına ve bir dolandırıcı olduğuna işaret etmişti. Dogecoin kurucusu ayrıca, Musk’ın bilgiliymiş gibi davrandığını ve beyan ettiği kadar yüksek bilgiye sahip olmadığını dile getirmişti.     

Palmer, benzer şekilde geçen ay Business Insider’a verdiği bir röportajda da Elon Musk ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Tesla CEO’sunun konuşmaya değer olmadığını ima eden Palmer, Musk’ın kendi varlıklarını güçlendirmek için kripto para topluluklarını suistimal ettiğini belirtmişti.     

İkili, daha önce Twitter üzerinden de sert bir tartışmaya girmişti. Tartışmada Palmer, Musk’ın kodlama becerilerinin zayıf olduğuna işaret etmişti. Buna karşılık Musk, Palmer’ın esasen Dogecoin kodlarının tek bir satırını bile yazmadığını dile getirmişti. Bunun üzerine Palmer, Musk’ın hayranlarından gelen sert eleştirilere maruz kalmış ve Tesla CEO’sunun kendisi için adanmış ve son derece tutkulu bir hayran ordusu kurduğunu ifade etmişti.   

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Elon Musk, Dogecoin ile parfüm satıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!