ABD’li senatör, kripto aracılarını SEC’den koruyacak yasa tasarısı sundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Senato Bankacılık Komitesi üyesi ABD’li Senatör Bill Hagerty, kripto para borsalarını Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) “belirli” yaptırımlarından koruyacak güvenli bir liman oluşturmayı öneren yasa tasarısı sundu.

Senatör Hagerty tarafından sunulan 2022 Dijital Alım Satım Netlik Yasası, kripto borsası kuruluşlarına endişe veren iki temel konu üzerinde düzenleyici netlik sunmayı amaçlıyor; bunlardan ilki dijital varlıkların sınıflandırılması olurken, diğeri ise mevcut menkul kıymetler yasalarını kapsayan yükümlülükleri içeriyor. 

Dijital varlık aracılarına SEC’nin belirli yaptırım eylemlerinden korunacak güvenli liman sunmayı amaçlayan yasa tasarısı. Kaynak: congress.gov

Senatör Hagerty, düzenleyici engellerin yarattığı problemlere genel bir bakış sunarak şunları söyledi: 

“Dijital varlıklar düzenlemeleirndeki mevcut netlik eksikliği, girişimcilere ve işletmelere tek bir seçenek bırakıyor: ABD’deki ciddi düzenleyici belirsizlik içinde kaybolmak veya net dijital varlık düzenlemeleri olan ülkelere geçmek.” 

Hagerty’ye göre söz konusu düzenleyici belirsizlik, kripto alanlarına yatırımları caydırıyor ve ABD’de iş yaratma fırsatlarını engelliyor. Hagerty, sonuç olarak mevcut yasal engeller hakkında “Bu kadar önemli bir zamanda ABD’nin bu dönüşüm teknolojisindeki liderliğini tehlikeye atıyor,” ifadelerini kullandı. 

Senatör Hagerty, ayrıca sunmuş olduğu yasa tasarı onaylandığı takdirde sadece kripto işletmelerine “çok ihtiyaç duyulan kesinliği” sağlamakla kalmayacağına, aynı zamanda ABD kripto para piyasalarının büyümesini ve likiditesini de iyileştireceğine inanıyor. 

Bununla birlikte, tasarının bir kanun haline gelmesi içinöncelikle Senato, Temsilciler Meclisi ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı tarafından onaylanması gerekiyor.

ABD senatörleri tarafından sunulan düzenleyici reformlara eş zamanlı olarak federal hükümet, Amerikan pazarında merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) fizibilitesini inceleme girişimlerini hızlandırmış durumda. 

Biden’ın yönergelerine göre, Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi (OSTP), her bir sistemin artı ve eksilerini inceleyerek 18 CBDC yasa taslağını analiz etti. 

“İzinsiz bir yaklaşımı destekleyen teknolojinin zaman içinde önemli ölçüde iyileşmesi mümkündür, bu da onu bir CBDC sisteminde kullanılmaya daha uygun hale getirebilir.” 

Öte yandan, ABD’nin CBDC sistemi için yapılan teknik değerlendirmede, birimin “defter dışı, donanım korumalı bir sisteme” yönelik eğilimini vurgulandı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD’li senatör, kripto aracılarını SEC’den koruyacak yasa tasarısı sundu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!