Sega, İlk Blockchain Oyununu Başlatacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sega, Japon Blockchain firması Double Jump Tokyo ile fikri mülkiyetini kullanan ilk Blockchain tabanlı video oyununun geliştirilmesi üzerine çalışacak. Bunun için Sega ve firma arasında bir ortaklık imzalanmıştır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Sega İlk Blockchain Oyununu Piyasaya Sürecek!

Japon Blockchain oyun firması Double Jump Tokyo tarafından üretilen ve yönetilen bir SEGA lisanslı dijital koleksiyon kart oyunu, piyasaya sürülecektir. Bu kapsamda Oasys HOME L2 ağında çalışmalar devam etmektedir. Bir blog gönderisine göre, Web3 ticaret kart oyununun temeli, üç krallığın romantizminin mitolojisine dayanmaktadır. Oyun, ilk olarak 2005 yılında Tokyo merkezli SEGA tarafından yayınlanan Sangokushi Taisen serisinin fikri mülkiyetinden yola çıkılarak yaratılmaktadır.

Sangokushi Taisen, oyuncuların gerçek kartları topladıkları ve sonra oyunun alanına yerleştirebilecekleri bir oyun olarak gösterilmektedir. Ayrıca karların geliştirilebildiği popüler bir gerçek zamanlı strateji oyunudur. Oyun, Double Jump Tokyo tarafından Sega’nın fikri mülkiyeti kullanılarak geliştirilecektir. Bununla beraber, Blockchain teknolojisi kullanılmaktadır. Ancak oyunun nasıl çalışacağı henüz belli değildir. Bunun hakkında yakında bir açıklama yapılması beklenilmektedir.

Oyunun çıkış tarihi henüz belirtilmemiştir. Ancak piyasaya sürüldüğü zamana bağlı olarak Sega’nın ilk Blockchain tabanlı oyunu olacaktır. Bir Blockchain’de depolanan veriler, kullanıcıların oyun içi öğeler ve sanat eserleri gibi dijital ürünlere güvenli bir şekilde sahip olmalarını, satın almalarını ve satmalarını sağlayacaktır. Nike ve McDonald’s gibi birçok firma, geçtiğimiz yıl kendi teknoloji ile ilgili projelerini başlatmıştır. Ayrıca bu, teknoloji ile ilgili referanslarda bir artışa neden olmuştur.

Oyun Devleri Blockcha,n Teknolojilerini Araştırıyor!

Oasys, oyun endüstrisi için özel olarak tasarlanmış bir hisse kanıtı ağı olarak bilinmektedir. Oyunculara hızlı, güvenilir ve sıfır gas ücreti deneyimi sağlamak için genel katman-1 ve özel katman-2 Blockchain teknolojisi çözümlerini birleştirir. Oasys Direktörü Daiki Moriyama, amacın Blockchain tabanlı oyunların kitlesel olarak benimsenmesine öncülük etmek olduğunu belirtmiştir.

Double Jump Tokyo CEO’su Hironobu Ueno, konu hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘Blockchain üzerinde SEGA ile yeni oyunlar oluşturmada öncü bir ortak olmaktan onur duyuyoruz’ dedi. Konami ve Atari başta olmak üzere çok sayıda oyun şirketi, formatın devasa karbon ayak izine ve birçok kişinin etik olmayan uygulamasına inanmasına ilişkin önemli eleştirilere rağmen, dijital ürünleri NFT olarak satmaya başlamıştır. Sega’nın bir süredir Blockchain ve NFT teknolojisini test ettiği bilinmekteydi.

Sega NFT ticari markasını, CEO Haruki Satomi’nin NFT şüphelerinden sadece bir hafta sonra tescil ettirmiştir. Sega’nın web sitesinde nisan ayında yayınlanan bir röportajda yapımcı Masayoshi Kikuchi, NFT’ler hakkında açıklama yapmıştır. NFT’lerin şüphesiz gelecekte oyun ortamının bir parçası olacağını belirtmiştir. Açıklamasında, ‘oyun, diğer kültürlerin ve teknolojinin entegrasyonu yoluyla büyüme geçmişine sahiptir. Son örnekler, örneğin sosyal ağ ve oyun videosu izlemeyi içermektedir. Gelecekte NFT gibi diğer alanlara yayılmak oyun için mantıklı bir ilerleme olacaktır’ dedi.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Sega, İlk Blockchain Oyununu Başlatacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!