DeFi protokolü Babylon Finance kapanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Babylon Finance, Rari Fuse vakasının yarattığı negatif ivmenin etkilerinden kurtulmaya çalışarak geçirdiği aylardan sonra nihayet kapanacağını duyurdu.

Protokolün kurucusu Ramon Recuero, ekibinin siber saldırının domino etkilerinden kurtulmaya çalışmak için çok çabaladığını fakat art arda kaldıramayacak kadar çok olumsuz olaylar zincirine şahit olduklarını açıkladı. Recuero’ya göre protokol, siber saldırı da 3,4 milyon dolar kaybetti. Olayın ardından, platformda kilitli toplam değer 30 milyon dolardan 4 milyon dolara geriledi.

Fuse havuzunun terk edilmesiyle işler daha da kötüleşti ve kredi piyasasından 10 milyon dolar uçmuş oldu.

Kripto piyasasındaki genel olumsuz hava protokol için işleri daha da zorlaştırdı. Bu süreçte platformun tokeni BABL, 20 dolardan 6 dolara geriledi.

Recuero, bunların haricinde BABL’nin teminat olarak kullanılabileceği finansman seçeneklerinin de tükendiğini açıkladı. Tokenin fiyatı nedeniyle bunları kullanarak yatırım toplama seçeneği de kullanılamaz hale geldi.

4/ For the last few months, the team has been working without a salary trying to find ways to get back on track with our previous TVL growth.

Based on our business model and fees, Babylon needed to reach 50M in TVL to become self-sustainable.

We couldn’t get there.

— Ramon Recuero | (@ramonrecuero) August 31, 2022

Kurucu, çekirdek ekibin son olarak hazinede kalan tüm varlıkları 6 Eylül’den itibaren BABL ve hBABL sahiplerine dağıtılacağını duyurdu. Platformda kilitli olan ve olmayanlar dahil tüm varlıkların da iade edileceği belirtildi.

BABL fiyatı, duyurunun ardından değerinin yüzde 99’unu kaybetti ve 0,23 dolara kadar geriledi. Token, çeviri yayım saati itibarıyla 0,45 dolardan işlem görüyor.

Mayıs ayında yaşanan siber saldırıda hacker’lar, Rari Capital’ın Fuse platformundan 80 milyon dolarlık kripto varlık çalmıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
DeFi protokolü Babylon Finance kapanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!