Türkiye’de Bitcoin İşlem Hacmi Yüzde 40 Arttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde lider kripto para birimi Bitcoin’in benimsenme hızı artmaya devam ederken ülkemizde de Bitcoin kullanımı yaygınlaşıyor. Verilere göre ülkemizde artan enflasyona bağlı olarak Bitcoin kullanımı da artmış durumda.

Enflasyonla Birlikte Türkiye’de Bitcoin İşlem Hacmi Artmaya Devam Ediyor

Kripto para birimlerinin dünya genelinde yaygınlaşmaya devam ederken, son verilere göre ülkemizde artan enflasyon oranlarının ardından vatandaşlar son çare olarak Bitcoin’e akın ediyor. Ülkemizde tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 78.62 artarak en son yirmi yıl önce görülen en yüksek seviyeye ulaşmıştı. TÜİK tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre yüzde 78.62 olarak açıklanan enflasyon oranı Haziran 2021’e göre yüzde 78 olarak artan TÜFE’ye ek olarak aylık yüzde 4.95 oranında arttı. Ülkemizde iki yıl önce enflasyon oranı Koronavirüs pandemisinin dünya genelindeki olumsuz etkilerine rağmen yüzde 12.62 oranında artış göstermişti. Haziran 2021’de ise enflasyon bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17.53 oranında arttı.

İlginizi çekebilir: Bitcoin (BTC) Teknik Analizi – 19 Temmuz 2022

Zycrypto haberine göre, TL’nin döviz karşısında değer kaybetmeye devam etmesi, vatandaşları Bitcoin’e yöneltti. Türkiye’deki Bitcoin P2P işlem hacmi Helsinki merkezli P2P Bitcoin değişim platformu olan LocalBitcoin’de önemli bir ölçüde artmış durumda. Verilere göre, dijital varlıklarla tanışan pek çok Türk vatandaşı, kripto para birimlerine yöneldi. LocalBitcoins verilerine göre, 2022 yılının ilk ve ikinci çeyreğinde Türkiye’de Bitcoin ile yapılan ticaret hacmi önemli bir artış gösterdi. 2022 yılının ilk çeyreğinde ülkemizdeki Bitcoin ticaret hacmi 2021’in dördüncü çeyreğine göre yüzde 51 oranında artmış durumda. 2022 yılının ikinci çeyreğinde ise ticaret hacmi 2022 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 40 oranında artmış durumda.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Türkiye’de Bitcoin İşlem Hacmi Yüzde 40 Arttı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!