Bitcoin dostu başkan Nayib Bukele, Peter Schiff’i alaya aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Peter Schiff, Porto Riko’daki bankası kapandığından beri, Bitcoin destekçilerinden BTC kullansaydı böyle bir şeyin yaşanmayacağı konusunda bir çok yorum aldı.

Altın yatırımcısına seslenen en son isim ise El Salvador Başkanı Nayib Bukele oldu. El Salvador Başkanı, geçtiğimiz yıl Bitcoin ulusal para birimi olarak kabul edildiğinde de Schiff ile atışmıştı.

Bukele, Schiff’in Bitcoin’i eleştirdiği ve MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ve Bukele gibilerin BTC fiyatı düştükçe nihayetinde birikimlerini satmak zorunda kalacaklarını iddia ettiği, ocak ayından bir gönderisini yanıtladı. Espritüel devlet başkanı, iş adamına bankasının durumunu sordu.

Kripto alanında çokça anılan iki ismin atışması, küresel finans piyasalarının çöküş içinde olduğu bir dönemde gerçekleşti. Diğer yandan kripto piyasası, tepe yaptığı döneme kıyasla değerinin yüzde 60’tan fazlasını kaybetti. Hisse senedi piyasaları da tüm zamanların en düşük değerinde.

How’s your bank going?

— Nayib Bukele (@nayibbukele) July 6, 2022

Bankasının kapatılmasından dolayı sık sık yakınan Schiff, bu konuda “yozlaşmış” yerel hükümeti suçluyor. İş adamına göre hükümet, onları eleştirdiği için kendisini yasa dışı yollarla sınır dışı etmeye çalışıyor.

The IRS and J5 targeted my bank due to my outspoken criticism of excess government taxation and regulation. Their illegal efforts to punish free speech, deprive me of property without due process, and needlessly put thousands of customers at risk, actually justifies my criticism.

— Peter Schiff (@PeterSchiff) July 6, 2022

Schiff bankanın hükümeti eleştirdiği için kapatıldığını iddia ederken, bu durum bankalar gibi merkezi finans kuruluşlarının mali özgürlüğü nasıl kısıtladıklarını vurguluyor. Bitcoin fiyatı zaman zaman dalgalanma gösterse de, kripto para sahipleri, merkezi bir borsa kullanmamaları halinde varlıkları üzerinde tam kontrol sahibi oluyor.

Kripto karşıtlarının en büyük argümanlarından biri, kripto piyasasının yüksek dalgalanmaya sahip olması. Ne var ki, geleneksel piyasalarda da durum daha iyi gözükmüyor. Enflasyon son yılların en yüksek düzeyine tırmanırken, önde gelen bazı hisse senetleri 2022’de Bitcoin’den daha fazla değer kaybı kaydediyor.

BTC, El Salvador nüfusunun neredeyse yüzde 70’ini oluşturan “banka kullanmayan” kesime finansal özgürlük getirmede kritik bir rol oynadı. Orta Amerika ülkesinde 4 milyon kişi, ulusal Bitcoin cüzdanı yoluyla finansal hizmetler ile tanıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin dostu başkan Nayib Bukele, Peter Schiff’i alaya aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!