Bitcoin “turistleri” aradan çekildi sadece uzun vadeciler kaldı – Glassnode

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain analitik firması Glassnode’a göre, “piyasa turistleri” ismi verilen kesim Bitcoin’den (BTC) uzaklaşıyor. Böylece en büyük kripto para birimiyle sadece uzun vadeli yatırımcılar işlem yapıyor.

Glassnode analistleri, 4 Temmuz tarihinde paylaştıkları haftalık zincir üstü raporlarında, haziran ayında Bitcoin’in yüzde 37,9 kayıpla 11 yılın en kötü performans gösteren aylarından birini yaşadığını söyledi. Bitcoin ağındaki faaliyetin 2018 ve 2019 yılındaki ayı piyasasının en kötü süreçleriyle benzer olduğu belirtildi ve şu vurgu yapıldı:

Bitcoin ağı, neredeyse tüm spekülatif varlıkların ve piyasa turistlerinin tamamen temizlendiği bir sürece yaklaşıyor.

Bununla birlikte, “turistler” neredeyse tamamen temizlenmiş olmasına rağmen Glassnode, önemli birikim seviyelerine dikkat çekerek 1 BTC’den az birikimi olan karidesler ve 1.000 ila 5.000 BTC’ye sahip olan balinaların bakiyelerinin “anlamlı şekilde arttığını” belirtti.

Özellikle karidesler, mevcut Bitcoin fiyatını cazip buluyor ve ayda yaklaşık 60.500 BTC oranında biriktiriyor. Glassnode, bunun aylık BTC arzının yüzde 0,32’sine denk geldiğini ve “tarihin en agresif oranı” olduğunu söylüyor.

Bahsi geçen turist tipi yatırımcıların tasfiye işlemlerine işaret eden Glassnode, hem aktif adreslerin hem de varlıkların Kasım 2021’den bu yana düşüş trendi içinde olduğunu ve bunun hem yeni hem de mevcut yatırımcıların ağ ile etkileşime girmediğini ortaya koyduğunu söyledi.

Kasım 2021’de günlük 1 milyondan fazla aktif adres bulunurken geçen hafta bu sayı günde yaklaşık 870 bine düştü. Benzer şekilde, aynı kişi veya kuruma ait birden fazla adresin harmanlanması olan aktif varlıklar, şu anda günde yaklaşık 244 bin seviyesinde. Glassnode, bu sayıların, “ayı piyasalarına özgü ‘Düşük Etkinlik’ kanalının alt seviyesinde” olduğunu söylüyor.

Analistler, “Etkin Varlıklar genellikle yatay eğilim gösterdiğinden, uzun vadeli yatırımcıların elde tutması bu veri setinde daha belirgin hale geliyor” diye ekledi.

Kaynak: Glassnode

Yeni varlıkların artış göstermesi de 2018 ila 2019 ayı piyasasındaki en düşük seviyelerine indi ve Bitcoin kullanıcı tabanı günlük 7 bin net yeni varlığa ulaştı.

İşlem sayısı “durağan ve yatay” kaldığı için yeni talep eksikliği ortaya çıkıyor. Ancak aynı zamanda hamillerin piyasa koşullarında tokenleri ellerinde tutulduğu anlamına geliyor.

“İşlem talebinin, ayı çizgisinin ana gövdesi boyunca yana doğru hareket ettiği görülebilir” – Glassnode

Glassnode, en azından bir miktar Bitcoin tutan adreslerin sayısının tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmaya devam ettiği ve şu anda 42,3 milyonun üzerinde olduğu sonucuna vardı.

Geçmiş ayı piyasalarında Bitcoin fiyatı düştüğünde net biçimde cüzdan temizliği yaşanmıştı. Bu ölçüm aksini gösterirken Glassnode, “ortalama Bitcoin katılımcısı arasında artan bir kararlılık seviyesinin” ortaya çıktığını belirtti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin “turistleri” aradan çekildi sadece uzun vadeciler kaldı – Glassnode
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!