Solana blockchaini üzerinde yer alan likidite protokolü Crema Finance, büyük miktarda fon tüketen etkili bir dolandırıcılık istismarı nedeniyle hizmetlerin geçici olarak askıya alındığını duyurdu.
Crema Finance, protokolünün hacklendiğini fark ettikten kısa bir süre sonra, içinde servis sağlayıcının ve yatırımcıların fonlarının da yer aldığı rezervleri hacker’ın boşaltmasını önlemek için likidite hizmetlerini askıya aldı.
Attention! Our protocol seems to have just experienced a hacking. We temporarily suspended the program and are investigating it. Updates will be shared here ASAP.
— CremaFinance (@Crema_Finance) July 3, 2022
Şirket, yazının yayımlandığı sıralarda devam eden soruşturma nedeniyle güncelleme sunamasa da, Crypto Twitter topluluğu, bilgisayar korsanının cüzdanını takip etmek ve olayı daha iyi anlamak için gönüllü şekilde bu durumu görev olarak üstlendi.
Kripto topluluğu üyesi @HarveyMackinto2, kişisel bir araştırmaya dayanarak bilgisayar korsanının cüzdan adresini bulduğunu iddia etti. Söz konusu adreste birkaç saat içinde satın alınmış yaklaşık 2,3 milyon dolar değerinde 69.422 adet Solana (SOL) bulunuyor.
Ancak kripto topluluğunun diğer üyeleri ise, bilgisayar korsanının Crema Finance’in bazı havuzlarının yüzde 90’ından fazlasını ele geçirdiğinden şüpheleniyor. Crema Finance’in kurucu ortağı Henry Du, protokolün tüm işlevlerinin süresiz olarak askıya alındığını doğruladı ve yatırımcıların güncel bilgilerden haberdar olmaları için takipte kalmalarını istedi.
Ancak okuyucular, geçen yıl gerçekleşen ve hack olayında 19 milyon dolar kaybeden DeFi protokolü Cream Finance ile bu olayı karıştırmamalı. Bu arada Crema Finance, Cointelegraph’ın yorum talebine henüz yanıt vermedi.
İlginizi Çekebilir: Harmony siber saldırısının ardından da Kuzey Kore çıktı
Diğer taraftan Kuzey Kore merkezli hack grubu Lazarus Group ise Harmony protokolünü 100 milyon dolar zarara uğratan siber saldırının ana şüphelisi haline geldi.
Blockchain analiz şirketi Elliptic tarafından yapılan araştırmalara göre, Harmony’nin Horizon köprüsünün ele geçirilme ve çalınan dijital varlıkların aklanma şekli, Lazarus Group’un diğer saldırılarıyla oldukça benzerlik gösteriyor:
“Tüm bunlar, Kuzey Koreli grubun hırsızlığın ardında olabileceğine dair güçlü göstergeler. Siber saldırının yapısı ve çalınan paraların aklanmış şekli buna işaret ediyor.”