Bitcoin yatırımcı verileri dibin “çok yakın” olduğuna işaret ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), yeni verileri izleyen analistlere göre dip yapmış veya yapmaya “epey yakın” olabilir.

Kendi adını verdiği indikatör ile bilinen ünlü analist David Puell, 22 Haziran tarihli Twitter dizisinde Bitcoin piyasasında mevcut alım ve satımlar hakkında “ilginç göründüğünü” düşündüğü şeyleri açıkladı.

Dip yapılmış olma ihtimali “epey yüksek”

Çoğu yorumcu BTC/USD paritesinin 14 bin dolar veya daha aşağıda dip yapacağını düşünürken, olumlu tahminlerde bulunanların sayısı ise epey az.

Puell ise uzun vadeli (LTH) ve kısa vadeli birikimciler (STH) arasındaki dinamiğin, durumun korkulan kadar kötü olmadığına işaret ettiğini düşünüyor.

Her bir grubun maliyet tabanına dikkat çeken Puell, piyasada daha uzun süredir bulunanların, BTC birikimlerine yeni yatırımcılara kıyasla daha az ödedeğini belirtti.

Bitcoin’in son yılların en düşük fiyat seviyelerinde seyretmesi de dolayısıyla LTH’lerden çok STH’lerin canını yakıyor. Bu nedenle STH’lerin zararına satış dönemi çoktan geçmiş olabilir.

Popüler analist Root, bu iddiayı “Bana göre dip yapmış veya yapmak üzere olma ihtimalimiz hayli yüksek,” diye yanıtladı.

Correction:
LTH realized price: $22.2k.
STH realized price: $31.7k.https://t.co/1YEGkriVAJ

— David Puell (@dpuellARK) June 22, 2022

LTH, cüzdanındaki coin’leri 155 veya daha uzun süredir tutan yatırımcıları ifade ediyor.

Mayer Çarpanı tarihi dibe yaklaşıyor

Bitcoin için kârlı “dipten alım” fırsatı arayanlar ise popüler zincir üstü gösterge Mayer Çarpanı’na göre şanslı olabilir.

Spot fiyatın 200 günlük hareketli ortalamanın (DMA) ne kadar altında olduğunu gösteren indikatör, mevcut kâr ihtimalinin ender görülecek kadar iyi olduğuna işaret ediyor.

0,5 ölçülen ve 200 DMA’nın yüzde 50 altında seyreden Çarpan, Bitcoin’in ömrü boyunca bundan ancak yüzde 2 düşük olmuştu.

Bitcoin Mayer Çarpanı grafiği. Kaynak: Glassnode

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin yatırımcı verileri dibin “çok yakın” olduğuna işaret ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!