Stablecoin’lerin kripto piyasasındaki payı rekor düzeyde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan yatırım bankası JPMorgan Chase’in analistleri, Tether (USDT) gibi stablecoin’lerin kripto para piyasasındaki payının hızla artmasının yaklaşan kripto rallisine işaret ediyor olabileceğini düşünüyor.

JPMorgan stratejistlerine göre, kripto piyasasının toplam değerinde stablecoin’lerin payı haziran ortalarında rekor kırdı.  JPMorgan piyasa analisti Nikolaos Panigirtzoglou’nun liderlik ettiği analistler, sektöre dair görüşlerini bir yatırımcı notunda Cointelegraph ile paylaştı.

15 Haziran’da kaleme alınan nota göre, tüm stablecoin’lerin piyasadaki oranı yüzde 14’e yükselerek yeni bir tarihi rekor kırdı.

Stratejistler, “Kripto piyasasının toplam değerinde stablecoin’lerin payı fazlaca yüksek gibi gözüküyor, bu da fazla satış olduğuna ve piyasaların bu noktadan itibaren önemli ölçüde yükselebileceğine işaret ediyor,” diye belirtti.

Kripto piyasasının toplam değerinde stablecoin’lerin payı. Kaynak: JPMorgan

Analistler stablecoin’lerin payının düşük olmasını yükseliş ihtimalinin sınırlı olmasıyla ilişkilendiriyor. Stratejistler, Nisan 2022 sonunda stablecoin’lerin kripto piyasasının toplam değerindeki payının yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşmesi sayesinde kripto fiyatlarındaki kısa vadeli düşüşü öngörmüştü.

Stablecoin’lerin toplam piyasa değerindeki oranı, çeviri yayın saati itibarıyla daha da yükselerek yüzde 17’yi buldu. Tüm stablecoin’lerin değeri 155 milyar doları bulurken, kripto piyasasının toplam değeri ise 946 milyar dolar ölçülüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Stablecoin’lerin kripto piyasasındaki payı rekor düzeyde
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!