Bitcoin FED Kararıyla 13 Bin Dolara Düşebilir Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), ABD Merkez Bankası (FED) tarafından günün ilerleyen saatlerinde geniş çapta beklenen faiz artırımı öncesinde Çarşamba günü daha da düştü. Peki, önümüzdeki seanslarda neler olabilir? İşte yorumlar…

Bitcoin için FED’in faiz oranı bekleniyor

BTC, son 24 saat içinde yüzde 8.2’lik düşüşle 21.110 dolardan işlem görüyor. Dünyanın en büyük kripto para birimi, beklenenden daha yüksek bir ABD enflasyon verisinin ardından geçen haftadan bu yana yüzde 30 düştü. Odak şimdi coin’in günün ilerleyen saatlerinde bir Fed faiz artırımına nasıl tepki verebileceğine dönüyor. BTC, Fed Mayıs ayı başlarında oranları yükselttiğinde düştü. Muhtemelen bu sefer benzer bir teslimiyetle karşı karşıya kaldı.

Bugün O 18 Altcoin İçin Büyük Gün: İşte Olacaklar!

Uzmanlara göre teknik göstergeler, bu düşüş eğilimi devam ederse BTC’nin 13.000 dolara kadar düşmeye hazır olduğunu gösteriyor. Kripto para birimi piyasasındaki üzerindeki daha geniş belirsizlik de coin’de zayıflığa neden oluyor. BTC, 4 Mayıs’ta Fed oranları artırdıktan sonra yüzde 8’in üzerinde düştü. Ardından, bir kripto para birimi satışının yoğunlaşmasıyla birlikte; sonraki hafta, yüzde 28 daha düşerek 28.000 dolara kadar geriledi.

Geçen sefer, Fed oranları 50 baz puan (bps) artırmıştı. CME Group’un verilerine göre, şimdi, ısınan enflasyon rakamları göz önüne alındığında, traderlar; merkez bankası tarafından 75 baz puanlık bir artış için pozisyon alıyorlar. Bu, Fed’in yakın tarihteki en keskin faiz artırımı olacak.

BTC ne kadar düşebilir?

Hareket, kripto piyasalarını rekor seviyelere çıkaran iki yıllık gevşek para politikasını gevşetecek. Ayrıca, merkez bankasının yükselen enflasyonun ardından olası bir durgunluktan endişe duyduğuna işaret ediyor. Bir durgunluk, BTC ve kripto gibi perakende satışta olan, risk ağırlıklı varlıklar için daha da fazla sorun yaratır. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere ünlü bir trader olan Peter Brandt kısa süre önce BTC’nin çift tepe modeli oynadığı için 13.000 dolara kadar düşebileceğini tahmin etti. Fed’den gelen olumsuz bir sinyal muhtemelen bu tahmine daha fazla güven katacaktır.

altcoinler

20.000 doların altına düşen BTC, bir dizi tasfiyeyi tetikleyecek ve bu da daha fazla coin’in açık piyasaya atıldığını görecek. BTC’de, son iki günde yaklaşık 1 milyar dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Kripto para piyasasındaki gerileme, herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermeden devam ediyor. Bu nedenle Bitcoin 21 bin doların altına düştü. Son 24 saat içinde yaklaşık 1.24 milyar dolarlık toplam tasfiye bıraktı. Birçoğuna göre bu eğilimin devam etmesi muhtemel.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin FED Kararıyla 13 Bin Dolara Düşebilir Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!