Mayıs Ayı Bitcoin Madencilik Raporu: Gelirde yüzde 20 düşüş

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs ayında, Bitcoin (BTC) madencilerinin gelirlerinde düşüş görülürken madencilik şirketlerinin hisseleri de değer kaybetti.

The Block Research’ün verilerine göre mayıs ayında Bitcoin madencilik gelirleri %21,6 azalırken madenciler yaklaşık 906.2 milyon dolar gelir elde etti.

Ekim 2021 ile karşılaştırıldığında mayıs ayındaki Bitcoin gelirlerinde %47‘lik bir azalma görülüyor. Aylık Bitcoin gelirleri, hafif bir artış yaşanan mart ayından bu yana genel olarak azaldı.

Mayıs ayında Bitcoin gelirlerinin büyük çoğunluğu (890.01 milyon dolar) blok ödüllerinden, 16.18 milyon dolarlık küçük bir kısmı ise işlem ücretlerinden elde edilirken Bitcoin işlem ücretlerinin toplam gelir içindeki payı yaklaşık %1,87‘ye yükseldi.

Ayrıca Ethereum (ETH) madencileri, mayıs ayında Bitcoin madencilerinden 1,08 kat daha fazla gelir elde etti.

Hisse senetlerinde düşüş

Bitcoin gelirlerinde yaşanan düşüşle beraber madencilik şirketlerinin hisseleri de mayıs ayında değer kaybetti. Core Scientific ve Hut 8, Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda sırasıyla %-14.6 ve %-11.31 olmak üzere çift haneli kayıplar yaşadı.

Mayıs ayında operasyonel bir güncelleme yayınlayan Bitfarms’ın hisseleri, Nasdaq’ta %-6,47 ve Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda %-6,69 değer kaybetti.

Bitfarms’ın madencilikten sorumlu Başkanı Ben Gagnon, yaptığı açıklamada “Bitfarms’ın madencilik operasyonları, Bitcoin fiyatındaki düşüşe rağmen karlı olmaya devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Bitfarms, mayıs ayında günlük ortalama Bitcoin üretimini nisan ayına göre %3 artarak günde 13,9 Bitcoin‘e yükseltti. Mayıs ayında toplam 431 Bitcoin çıkaran Biftfarms, ayı çevrim içi olarak saniyede 3.4 exahash ortalama ile tamamladı.

Mayıs Ayı Bitcoin Madencilik Raporu: Gelirde yüzde 20 düşüş isimli makale Tuğay Kaynar tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Mayıs Ayı Bitcoin Madencilik Raporu: Gelirde yüzde 20 düşüş
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!