SpaceX'ten DOGE'ye yeşil ışık, SHIB kurucusu bıraktı – Fiyatlar ne olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SpaceX’in DOGE ile ödeme alacağını açıklarken Shiba Inu kurucusu topluluktan ayrıldı. Bu gelişmeler fiyatlara nasıl yansır?

Bitcoin (BTC) fiyatı 30.000 doların üzerine çıktıktan sonra birkaç altcoin fiyatında da hareketlenme yaşandı.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre 31.500 doların üzerinde işlem gören en büyük kripto para birimi, keskin düşüşten muzdarip olan altcoin piyasasına umut aşılıyor.

Altcoin piyasasında bu hafta takip edilmesi gereken dört ismi masaya yatıran Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay, şimdi de meme coin olarak bilinen, köpek temalı en popüler iki para birimi Dogecoin ve Shiba Inu hakkında görüşlerini paylaştı.

Cointelegraph tarafından haberi yapıldığı üzere, Shiba Inu (SHIB) kurucusu ‘Ryoshi’, tüm tweet ve blog gönderilerini sildikten sonra topluluktan ayrılmıştı. Bu durumun fiyata nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Öte yandan elektrikli araç üreticisi Tesla’nın ödeme aracı olarak DOGE kabul etmeye başlamasından sadece dört ay sonra Elon Musk, uzay araştırma şirketi SpaceX’in ödeme seçeneklerini genişletme planını duyurdu.

Bu gelişmelerin ışığında, Dogecoin ve Shiba Inu para birimlerinin teknik analizine bakalım:

DOGE/USDT – Dogecoin teknik analiz

Dogecoin (DOGE) fiyatı, 26 Mayıs tarihinde 0,08 doların altına düştü, ancak 27 Mayıs’ta güçlenerek geri döndü. Bu durum, daha düşük seviyelerde alımların sıklaştığını gösterse de ayılar, 0,09 dolar değerindeki 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) seviyesini savunmaktan vazgeçmiyor.

DOGE/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Boğalar, fiyatı tekrar 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmayı başarabilirse, DOGE/USDT paritesi güçlü bir direnç görevi gören 0,10 dolardaki psikolojik seviyeye yükselebilir. Bu engelin de aşılması durumunda parite 0,12 dolara kadar yükselebilir.

Tersi durumda, fiyat 20 günlük EMA değerinden 0,10 doların altına düşerse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterir. Bu durum, pariteyi 0,08 dolara ve ardından 12 Mayıs’ta görülen 0,06 dolar seviyesinde hesaplanan dip noktasına kadar düşürebilir.

SHIB/USDT – Shiba Inu fiyat analizi

Shiba Inu (SHIB) fiyatı, boğaların 27 Mayıs’ta 0,000010 dolardaki desteği başarıyla savunmasıyla 28 Mayıs tarihinde toparlanmaya devam etti. Ardından güçlü bir dirence dönüşmesi muhtemel olan 20 günlük EMA (0,0000012 dolar) değerine ulaştı.

SHIB/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Fiyatın 20 günlük EMA değerinden düşmesi durumunda, ayılar SHIB/USDT paritesini tekrar 0,000010 doların altına çekmeye çalışacak. Böylelikle parite 0,000009 dolardaki kritik desteğin altını yeniden test edebilir.

Alternatif olarak, boğaların fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarması, düşüş trendinin zayıflayabileceğini düşündürür. Bu olursa parite 0,000014 dolara ve daha sonra 0,000017 dolardaki kırılma seviyesine doğru ralli girişiminde bulunabilir. Boğalar trendde potansiyel değişikliğin sinyalini vermek için bu genel engeli aşmak zorunda.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
SpaceX'ten DOGE'ye yeşil ışık, SHIB kurucusu bıraktı – Fiyatlar ne olacak?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!