Haftanın öne çıkan GameFi haberleri | 23-29 Mayıs

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23-29 Mayıs tarihleri arasında GameFi alanında öne çıkan haberleri sizler için derledik.

Oynayarak kazan (P2E) modeline dayanan ve blockchain tabanlı oyunları ifade eden GameFi, oyunculara hem oyun oynama hem de kripto para kazanma olanağı sunuyor. Oyuncular ayrıca çeşitli blockchain tabanlı oyunlarda NFT teknolojisi sayesinde oyun içindeki varlıkların sahibi olabiliyor ve bu varlıkları NFT şeklinde güvenle alıp satabiliyor. Tüm bu özellikler ve ekonomi de GameFi ekosistemini oluşturuyor.

P2P modelinin ortaya çıkmasıyla beraber uzun zamandır şirketlerin tek taraflı kârın sağladığı oyun ekonomisi çift taraflı kazanç özelliği kazandı. Sayısı günbegün artan oyuncuların dijital varlıkları toplayıp takas etmesiyle beraber kripto oyunlarının popülaritesi artmaya devam ederken, oyun geliştiricileri için güvenilir bir gelir sağlayan blockchain tabanlı oyunlar da oyuncular için ayrı bir değer yaratıyor. Merak edilenler listesinin ilk sıralarında yer alan GameFi alanındaki gelişmelerin sayısı da artmaya devam ediyor.

Biz de geçtiğimiz hafta GameFi alanındaki gelişmeleri sizler için bir araya getirdik:

GameStop, NFT işlevselliğine sahip kripto cüzdanını tanıttı

Amerika merkezli elektronik şirketi GameStop, NFT işlevselliğine sahip olacak blockchain cüzdanını tanıtarak kripto para dünyasına bir adım attı.

The GameStop Wallet, oyuncuların Ether (ETH), ERC-20 tokenleri ve NFT’leri almasına, göndermesine ve saklamasına olanak tanıyacak. Ayrıca mobil uygulama çalışmaları da devam ediyor.

Cüzdan, merkeziyetsiz borsalar için tasarlanmış Ethereum’un Loopring katman-2 ölçekleme protokolünde çalışacak. Kullanıcılar, cüzdan uzantısını Chrome Web Mağazası üzerinden indirip yükleyebilecek.

Yield Guild Games bursları 2022’nin ilk çeyreğinde yükseliş kaydetti

Topluluk için gelir elde etmek ve yeni gelenlere bir burs programı aracılığıyla nasıl başarılı olunacağını öğretmek için oynayarak kazan (P2E) alanındaki oyuncuları bir araya getiren oyun loncası Yield Guild Games’in 2022’nin ilk çeyreği için yayımladığı Topluluk Güncellemesi, Axie yetiştirme Smooth Love Potion (SLP) tokeninin büyük miktarı toplanmaya devam edilmesiyle beraber toplam bursların toplamda yüzde 39 arttığını ortaya koydu.

Topluluk Raporu, piyasadaki genel düşüşe rağmen YGG’deki bursların aylık artışının oldukça güçlü olduğunu gösteriyor. Ocak ayında yüzde 50,13, şubat ayında yüzde 28,8, mart ayında ise yeni ortaklıklar ve SubDAO’ların kullanıma sunulmasıyla yüzde 41,93’lük bir büyüme kaydedildi. Mart ayının sonunda, çoğu Axie Infinity’den olmak üzere loncanın toplamda 29.458 bursu vardı.

Karbon para birimleri, blockchainin iklim üzerindeki olumsuz etkisini tersine çevirebilir mi?

NFT ve blockchain teknolojisi, çevre üzerinde kötü etki yarattığı için için topluluğun bazı kesimlerinde olumsuz bir nam saldı. Peki bu olumsuz algı, karbon ofsetlerinin NFT oyunlarına entegre edilmesiyle değiştirilebilir mi?

Uygulama takipçisi DappRadar verilerine göre blockchain oyunları, bir milyonu aşkın oyuncudan günlük olarak yaklaşık 12 milyon dolarlık gelir elde ediyor. Toucan Protokolü genel müdürü Rob Schmitt, hacmin ve bu kullanıcıların çevreye fayda sağlamak amacıyla kullanılabileceğini düşünüyor.

Schmitt, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada blockchain oyunlarında bir unsur olarak karbon ofsetlerini kullanmanın “şimdiye kadar gördüğümüz en gezegen dostu sistemi” ortaya çıkarabileceğini söyledi. Schmitt, oyun içi para birimi olarak karbon ofsetlerini kullanan ve oyun yapımcılarını yaratıcı olmaya çağıran bir GameFi ortamı öngörüyor.

GPU fiyatları hala düşmeye devam ediyor

Bitcoin ve diğer kripto paralar zorlu bir süreçten geçse de GPU fiyatları artık daha uygun olduğu için oyuncular oldukça şanslı. Grafik kartları olarak da bilinen grafik işlem birimi (GPU) fiyatları, üreticinin önerdiği satış fiyatı (MSRP)’den çok uzak da olsa özellikle bir yıl önceki fiyatlar göz önüne alındığı zaman, eskisi gibi değil.

Örneğin 3D Center’ın raporlarına göre Nvidia GeForce RTX 30 serisinden bir GPU’nun fiyatı, MSRP’sine göre yüzde14 daha fazla. AMD’nin Radeon RX 6000’i, 17 Nisan ve 8 Mayıs’taki MSRP’sine göre yüzde 7 artarken, AMD’nin Radeon RX 6000’i ocak ayından bu yana ilk kez MSRP’ye göre yüzde 10’un altına düştü. Herkesin aklında mevcut kripto para piyasası durumunun, düşmekte olan GPU fiyatlarıyla bir ilgisi olup olmadığı yönünde. Şu anda kripto para piyasası çalkantılarından etkilenmeyen herhangi bir dijital varlık neredeyse yok ve kripto düşmeye devam ettikçe GPU fiyatları da düşüyor.

Eski Binance yöneticileri 100 milyon dolarlık girişim fonu başlattı

Çok stratejili blockchain yatırım fonu Old Fashion Research (OFR) ilk fonlama turunu kapattı. Binance’in birkaç eski yöneticisi tarafından yönetilen OFR, bu fonlama turunda kripto endüstrisinin içinden ve dışından destek veren bir dizi ortaktan yatırım topladı. Bu yatırımcıların başında lider oyun şirketi Wemade tarafından desteklenen oyun platformu Wemix geliyor. Diğer önemli yatırımcılar arasında, DiDi’nin kurucu yatırımcısı olan, Gang Wang’ın aile ofisi JUE Capital ve kripto cüzdanı SafePal yer alıyor.

Solana topluluğu, dolandırıcıları tuzağa düşürdü

Solana merkezli NFT oyununun geliştirici ortakları, telif hakkını her zamanki yüzde 5’ten yüzde 98’e yükseltti ve dolandırıcının çaldığı 25 NFT’yi geri alıp sahiplerine iade etti.

Solana topluluğu, çalınan bazı NFT’leri geri almak ve dolandırıcıyı “dolandırmak” için bir araya geldi. Her şey, zincirler arası oyun geliştirme stüdyosu Uncharted NFT’nin, dolandırıcılar tarafından 109 kullanıcı cüzdanının boşaltıldığı Discord kanalı hackiyle başladı. Dolandırıcılar, 150’den fazla SOL ve son derece değerli dijital koleksiyonun da içinde bulunduğu 25 World of Solana (WOS) NFT’si ile kaçtı.

Saldırının ardından topluluk, çalınan NFT’leri geri almaya karar verdi. WOS ekibi, Twitter’da Cyberfrog’u kullanan ve çalınan NFT’lerin telif ücretlerinin varsayılan fiyatını yüzde 5’ten yüzde 98’e ortaklaşa şekilde çıkaracakları kişilerle temasa geçtiler. Dolandırıcı iki gün içinde tuzağa düştü ve topluluk, 15 NFT’yi geri satın almayı başardı. Topluluk, diğer 10 NFT’yi de ilerleyen süreçte alıp sahibine iade etti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Haftanın öne çıkan GameFi haberleri | 23-29 Mayıs
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!