Facebook’un Eski Yöneticisi Bitcoin Odaklı Şirket Kurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasım ayında Facebook’taki görevine veda eden David Marcus, Bitcoin ödemeleri girişimi Lightspark’ı kurdu. Marcus, yönetici pozisyonlarıda görev yapan bir dizi eski Meta kripto ekibi üyesiyle birlikte çalışacak.

Facebook’un Eski Yöneticisi David Marcus’tan Bitcoin Şirketi

Facebook’ta uzun süre yöneticilik yapan David Marcus, kasım ayında koltuğu bırakmıştı. Aradan geçen uzunca bir sürenin ardından Marcus’un yeni adresi belli oldu. Facebook’un eski yöneticisi, Lightspark isimli şirkette yönetcilik yapacak.

TechCrunch‘a göre, şimdilik girişimine tam olarak ne yapacağı konusunda detaylı bilgi yok. Yayımlanan kısa bir basın açıklamasında ise şu sözlere yer veriliyor:

“Bitcoin’in yeteneklerini ve faydasını keşfetmeyi, oluşturmayı ve genişletmeyi hedefliyoruz”

İlginizi çekebilir: Düşüş Sonrası Bitcoin Sahibi Şirketlerde Son Durum

Lightspark’a a16z, Coatue ve Paradigm gibi önemli şirketler de yatırım yapmış durumda. Şirket, Bitcoin ve Lightning Network’ün kullanım alanlarını genişletmeyi planlıyor diyebiliriz.

Bitcoin‘in Lightning Network’ü,  temel seviye ağın izin verdiğinden daha ucuz ve daha hızlı işlemlere izin vererek, ödemeler ve merkezi olmayan uygulamalardan yararlanmak için onu daha ideal bir platform haline getirebiliyor.

Şirket, finansman tutarlarına dair de açıklama yapmadı. Ancak dediğimiz gibi yatırımcılar arasında a16z, Coatue ve Paradigm gibi şirketler var. Ayrıca Thrive Capital, Coatue, Felix Capital, Ribbit Capital, Matrix Partners ve Zeev Ventures gibi şirketler de yatırım turuna katılmıştı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Facebook’un Eski Yöneticisi Bitcoin Odaklı Şirket Kurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!