Altcoinler Yükselirken Ethereum İçin Yine Ayı Sinyali: Rakip Proje Ket Vuracak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uniswap’ın kendi blok zinciri Unichain’i başlatma kararı, Ethereum’un gelir akışını ve ağ faaliyetlerini ciddi şekilde tehdit edebilir.

DeFi araştırmacısı ve eğitmeni Wajahat Mughal, Uniswap’ın (UNI) kendi blok zinciri ağı olan Unichain’i tanıtma kararının, 2024 yılı için Ethereum (ETH) adına olumsuz bir işaret olduğunu belirtti.

Mughal, Uniswap’ın (UNI) yeni ağında bazı ücret sınıflarını alabileceğini ve bunun da Ethereum’un ekonomik yapısını ve ağ faaliyetlerini tehlikeye sokacağını vurguladı. Hatırlanacağı üzere Uniswap kısa süre önce Unichain projesini duyurarak ekosistemde bir şok etkisi yaratmıştı.

Uniswap (UNI), kendi zincirine geçtikten sonra, işlem ücretlerini (gas) ve MEV ücretlerini kendisi alabilecek. Bu iki gelir akışının, Ethereum (ETH) ağından yeni blok zincirine ne kadar operasyonun kayacağı henüz belli olmasa da, önemli miktarda olacağı düşünülüyor.

Bu durum, Ethereum’un ağ faaliyetlerini azaltacak ve bu da Ethereum token’larının yakılma hızını etkileyecek. Ücretlerin doğrudan Uniswap (UNI) ekibine yönlendirilmesi de Ethereum’un gelir akışını zayıflatacak.

Uniswap’ın (UNI) kendi blok zincirine taşınmasının, Ethereum’un  vaatlerini birçok açıdan zayıflattığı belirtiliyor. DeFi alanında gelir açısından en büyük uygulama olan Uniswap’ın bu geliri kendine saklamaya karar vermesinin, Ethereum’un bugün hangi durumda olduğunu sorgulatan ilginç bir tartışmaya yol açtığı aktarılıyor.

Daha düşük L1 (Layer 1) aktivitesi, daha az GWEI ve düşen nakit akışı ile birlikte, Ethereum’un “ultra ses para” olmadığını belirten uzmanlar var.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2 yükseliş sergileyen Ethereum, yazım esnasında 2.444 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Altcoinler Yükselirken Ethereum İçin Yine Ayı Sinyali: Rakip Proje Ket Vuracak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!