BingX saldırıya uğradı: Hangi altcoinler kayıp?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası BingX, bu sabah yaptığı açıklamada bir siber saldırıya uğradığını duyurdu. Şirket CEO’su Vivien Lien, kullanıcıların tüm kayıplarını telafi edeceklerini açıkladı.

Blokzincir güvenlik takipçisi PekckShield’ın paylaştığı verilere göre hackerlar BingX borsasından ilk saldırıda 26 milyon dolar değerinde kripto parayı kendi zimmetine geçirdi. İlk saldırıda 4 bin 526 adet Ethereum (ETH) ve 7 bin. 864 adet Binance Coin’i (BNB) hortumlayan hackerlar bununla yetinmedi.

#PeckShieldAlert Another $16.5M worth of cryptos has been drained from #BingX by 0x940362B46faf7DF48Af1c8989d809F50466B5fCA about 7 hours ago.
The stolen funds are currently parked at 0x1Dd7dAf089C16856155FeFd7e2170966bb6b3AEE, totaling 5.3K $ETH, 4.1K $BNB & 1.65M $MATIC.
We…

— PeckShieldAlert (@PeckShieldAlert) September 20, 2024

Kripto korsanları, saldırının ikinci aşamasında ise 16,5 milyon dolarlık ETH, BNB ve MATIC daha çaldı. Böylelikle BingX’in uğradığı toplam zarar 43 milyon dolar olarak kaydedildi.

İlginizi çekebilir: Fed, faiz kararı sonrası ekonomide rotayı yeniden çiziyor

BingX CEO’su Vivien Lien, saldırının ardından yaptığı açıklamada olayın genel işleyişi etkilemeyeceğini belirtti. “Kayıplar kontrol edilebilir bir düzeyde,” diyen Lien, alım-satım hizmetlerinin normal seyrinde devam ettiğini vurguladı. CEO, para çekme ve yatırma işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu ve 24 saat içinde yeniden başlayacağını açıkladı.

Saldırganlar, toplamda 360’tan fazla farklı altcoini de hedef aldı. Etherscan verilerine göre çalınan varlıkların çoğu Uniswap ve Kyberswap gibi merkeziyetsiz borsalarda takas edildi.

Son bilgilere göre, hack olayıyla ilişkili cüzdanda 1.000’den fazla Ether ve 5 milyon dolar değerinde çeşitli token bulunduğu tespit edildi. Etherscan, bu varlıkların BingX’in sıcak cüzdanından geldiğini doğruladı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
BingX saldırıya uğradı: Hangi altcoinler kayıp?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!