Ethereum Merkeziyetsizlik Yolunda: “Yüzde 0’a Yaklaşması Sağlıklı Olur”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Foundation’dan Justin Drake, Ethereum ekosistemindeki merkeziyetsizliğin uzun vadedeki önemini vurguladı.

Justin Drake’in açıklamalarına göre Ethereum ağının işlem hacmi, Cancun güncellemesinden sonra büyüdü ve Layer-2 ağlarındaki gaz ücretleri, önemli ölçüde düştü.

Drake, “Veriler, Cancun güncellemesinin Ethereum ve Layer-2’leri geliştiriciler için gerçekten de daha çekici hale getirdiğini gösteriyor” dedi. Gaz ücretlerindeki düşüşün kullanıcı talebini de artırdığını ekledi.

Ethereum merkeziyetsizlik yolunda ilerliyor

Ethereum Foundation (EF), her yıl ekosistemdeki projelere “herhangi bir karşılık” beklemeden milyonlarca dolar hibe veriyor. Bu sayede EF’nin rezervlerindeki ETH miktarı da azalıyor.

Justin Drake, EF’nin günümüzde toplam ETH arzının yüzde 0,23’üne sahip olduğunu ve bu oranın azalmasının olumlu bir gelişme olacağını söyledi. Drake, “Bu oranın önümüzdeki yıllarda yüzde 0’a yaklaşması sağlıklı olur çünkü bu, Ethereum ekosistemindeki merkeziyetsizliği artırır” yorumunu yaptı.

EF’den Aya Miyaguchi tarafından Ağustos’un sonunda yapılan açıklamalara göre EF’nin yıllık olarak 100 milyon dolar değerinde bütçesi bulunuyor. Bunlar, büyük ölçüde hibeleri fonlamak ve ekipteki isimlerin maaşlarını ödemek için kullanılıyor.

Örneğin Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, yıllık olarak 182.000 SGD (yaklaşık 134.000 dolar) maaş aldığını açıkladı.

 

Ethereum Merkeziyetsizlik Yolunda: “Yüzde 0’a Yaklaşması Sağlıklı Olur” isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum Merkeziyetsizlik Yolunda: “Yüzde 0’a Yaklaşması Sağlıklı Olur”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!