850 Milyon Dolarlık Şirket, İki Bitcoin Madencisi İçin “Al” Notu Verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Needham & Company analistleri, Bitcoin madencilik sektöründe olumlu bir performans gösterebilecek iki hisseyi açıkladı.

Bitcoin madencileri, yüksek performanslı bilişim (HPC) ve yapay zekaya (AI) yönelmeye devam ederken, iki hisse ön plana çıktı.

Analist John Todaro, Bitcoin madencilik şirketleri Core Scientific (CORZ) ve TeraWulf (WULF) için “al” notu verirken, Iris Energy (IREN) için “tut” notu verdi. Needham’a göre AI altyapısı için güç kapasitesi, kısa vadede en büyük darboğaz olarak görülüyor ve ABD merkezli madenciler topluca 7GW veya daha fazla güç kapasitesine erişebiliyor.

Todaro, “HPC, uzun vadeli sözleşmelerle (10 yıl+) yüksek kâr marjı, büyük ve büyüyen bir gelir fırsatı sunuyor, bu da uzun vadede gelir ve kâr marjı şeffaflığı sağlıyor” diye yazdı. “Bu özellikle, dört yılda bir gerçekleşen ve tarihsel olarak marj azaltıcı olan Bitcoin halving’i nedeniyle belirsiz kâr marjı profiline sahip olan madenciler için faydalı.”

Needham & Company, yatırım bankacılığı, varlık yönetimi gibi çeşitli alanlarda hizmet gösteriyor. Şirketin varlık yönetim kolu, 850 milyon dolardan fazla değerde varlığı yönetiyor.

Diğer Bitcoin madencilerinden daha avantajlı

Core Scientific, HPC alanında en ileri düzeyde olan Bitcoin madencisi olarak öne çıkıyor. CoreWeave ile yaptığı çok yıllı sözleşmenin ardından, CORZ, yaklaşık 385 MW’lık HPC ortak yerleşim kapasitesi için anlaşmalar yapmış durumda, bu da yıllık 500 milyon dolardan fazla gelir anlamına geliyor.

Todaro’nun tahminine göre CORZ, 2025 yılı sonuna kadar 271 MW ve 2026 yılı sonuna kadar 383 MW online kapasiteye sahip olacak. Bu, CORZ’u 100 MW+ HPC tesisini faal hale getiren ilk madenci yapabilir.

Todaro ayrıca, Core Scientific’in toplam tesis portföyünün HPC için oldukça uygun olduğunu ve bu tesislerin metropol alanlara yakın olması ve daha önce fiberle donatılmış olması nedeniyle benzersiz bir konumda olduğunu belirtti. Bitcoin tesislerini HPC’ye dönüştürmek için gereken sermaye harcamaları, Needham’a göre rakiplere kıyasla daha düşük.

İlk ikili olabilirler

Analistler ayrıca, TeraWulf’un veri merkezi kapasitesini HPC’ye dönüştürmek için en uygun madencilerden biri olduğunu ve hem Core Scientific hem de TeraWulf’un 2025 yılında büyük ölçekli HPC tesislerini faal hale getirecek ilk madenciler olacağını öngörüyorlar.

Todaro, TeraWulf’un net kullanışlı MW başına 1,55 milyon dolar gelir elde etmesini bekliyor ve 2026 yılına kadar HPC gelirinin 350 milyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Aynı dönemde, yaklaşık yüzde 70’lik brüt marjla 245 milyon dolarlık HPC kârı elde etmesi bekleniyor.

Diğerlerine kıyasla daha temkinli

Öte yandan, Needham, Iris Energy’e daha temkinli yaklaşıyor çünkü bu şirketin yakın ve orta vadede “ciddi” HPC anlaşmaları bulunmuyor.

Bu nedenle analistler, Iris’in sadece Bitcoin madencileri ile karşılaştırılması gerektiğini ve şu anda bu tür şirketlerle aynı seviyede işlem gördüğünü belirtti. Todaro,

Iris Energy’nin Bitcoin madencilik operasyonlarını çekici bulduğunu, makine verimliliği konusunda önde olduğunu ve bu durumun 2025 ve 2026 yıllarına ilerlerken Bitcoin madenciliği nakit denge maliyetlerinde önemli bir iyileşme sağlayacağını öngördüğünü ifade etti.

850 Milyon Dolarlık Şirket, İki Bitcoin Madencisi İçin “Al” Notu Verdi isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
850 Milyon Dolarlık Şirket, İki Bitcoin Madencisi İçin “Al” Notu Verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!