JPMorgan: Bitcoin Sektöründe Rekabet Kızışıyor, Rekor Seviyelere Düşüldü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JPMorgan (JPM) raporuna göre Bitcoin (BTC) madenciliği karlılığı rekor düşük seviyelerde sıkışmış durumda.

Analistler Reginald Smith ve Charles Pearce, “Bitcoin madencilerinin, Ağustos ayında günlük blok ödülü gelirinde EH/s başına ortalama 43.600 dolar kazandığını tahmin ediyoruz, bu şimdiye kadar kaydedilen en düşük seviye” diye yazdı.

Bu, Kasım 2021’de BTC fiyatının 60.000 dolar olduğu ve ağın hash oranının 161 EH/s olduğu dönemdeki 342.000 dolarlık zirve değerle kıyaslanıyor.

Bitcoin madencileri de değer kaybetti

Dünyanın en büyük kripto para biriminin ortalama fiyatı art arda üçüncü ay düştüğü için madencilik hisseleri de değer kaybetti ve ağın hash oranı yükseldi.

Banka tarafından takip edilen ABD borsalarında işlem gören 14 madencinin toplam piyasa değeri, bir önceki aya göre yüzde 15 düşerek 20 milyar dolara geriledi ve sadece üç madenci bu dönemde Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi.

Madenciler arasındaki rekabet kızıştı

Banka, ağın hash oranının art arda ikinci ayda da yükseldiğini ve bu durumun sektördeki rekabetin ve madencilik zorluğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Yazarlar, “Ağ hash oranı Ağustos ayında ortalama 631 EH/s’ye ulaştı, bu geçen aya göre 16 EH/s’lik bir artış ve halving öncesi seviyelerin yaklaşık 20 EH/s altında,” diye yazdı.

JPMorgan, madencilik zorluğunun geçen ay yüzde 9 arttığını ve halving öncesine göre yüzde 4 daha yüksek olduğunu kaydetti.

Raporda ayrıca, Ağustos ayında işlem ücretlerinde blok ödülünün yüzde 120’sine kadar kısa süreli bir artış yaşandığı ve bunun madenciler için “artı bir gelişme” olduğu belirtildi.

Banka, Bitcoin’in yıllıklandırılmış volatilitesinin Temmuz ayında yüzde 45’ten Ağustos ayında yüzde 62’ye yükseldiğini de ekledi.

JPMorgan: Bitcoin Sektöründe Rekabet Kızışıyor, Rekor Seviyelere Düşüldü isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
JPMorgan: Bitcoin Sektöründe Rekabet Kızışıyor, Rekor Seviyelere Düşüldü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!