Bitcoin’de 11 Aydır Görülmüyordu: Bir Ayda Bu Kadar Az Kazanmadılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağustos ayında Bitcoin madencileri, Eylül 2023’ten bu yana en düşük gelir elde ettikleri ayı kaydetti. Madencilerin çıkardığı coin sayısının düşmesiyle birlikte gelirler de geriledi.

Bitbo verilerine göre, madenci geliri Ağustos ayında 827,56 milyon dolara ulaştı, bu rakam Temmuz ayındaki 927,35 milyon dolardan yüzde 10,5 oranında düştü, ancak Ağustos 2023’e kıyasla yüzde 5 arttı.

Ağustos ayı rakamı, 2024 yılının Mart ayında Bitcoin’in 13 Mart’ta 73.500 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı dönemdeki 1,93 milyar dolara yakın zirvesinden yüzde 57 oranında bir düşüşe işaret ediyor. Bu, Bitcoin madencileri için Eylül 2023’ten bu yana en kötü gelir ayı oldu; o dönemde madenciler 727,79 milyon dolar kazandı. Bitcoin, o ay boyunca 25.000 dolar civarında işlem gördü.

Ancak, o zamandan beri Bitcoin fiyatı iki katından fazla artarak yazının yazıldığı sırada 57.315 dolardan işlem görüyor.

Bu arada, Temmuz ayında yaklaşık 14.725 BTC’nin çıkarılmasına karşın, Ağustos ayında çıkarılan Bitcoin sayısı biraz düşerek 13.843 BTC’ye geriledi.

Bitcoin madencileri baskı altında kaldı

Gelirlerdeki bu düşüş, işlem hacimlerindeki azalma ve BTC madenciliğinin zorluk seviyesindeki artış nedeniyle madencilerin baskı altında kalmasıyla meydana geldi. Nisan ayında gerçekleşen Bitcoin yarılanması, blok ödüllerini yüzde 50 oranında düşürerek 3,125 BTC’ye indirdi ve bu durum madencilik zorluklarını artırdı.

Blok ödülünün bir yüzdesini oluşturan medyan ücretler, Ağustos ayı boyunca yüzde 2 oldu ve günlük onaylanan işlemlerin 30 günlük ortalaması, 31 Temmuz’da yaklaşık 631.648 ile yılın zirvesine ulaştıktan sonra 31 Ağustos itibarıyla 594.871’e geriledi, bu veriler Bitbo ve Blockchain.com’dan elde edildi.

Madencilik zorluğu da tırmanmaya devam etti ve Ağustos ayında 89,47 trilyon ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı; bu rakam Temmuz ayında 86,87 trilyondu.

Bitcoin madenciliğinin artan zorlukları ve azalan kârlılığı, bazı madencilerin yapay zeka (AI) hesaplama gücüne yönelmesine yol açtı. Bazı anlaşmalar, madencilere milyarlarca dolar kazandırdı.

Bitcoin’de 11 Aydır Görülmüyordu: Bir Ayda Bu Kadar Az Kazanmadılar isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’de 11 Aydır Görülmüyordu: Bir Ayda Bu Kadar Az Kazanmadılar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!