Vitalik Buterin, Gizliliğini Övdüğü Platforma Milyon Dolarlık Coin Yatırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un (ETH) kurucularından Vitalik Buterin, gizlilik odaklı Railgun protokolüne 1 milyon dolardan fazla değerde ETH gönderdi.

Blockchain analiz firması Arkham Intelligence’ın verilerine göre Vitalik Buterin, geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde Railgun’da birkaç farklı işlem yaptı.

Spot On Chain tarafından aktarılan bilgilere göre Buterin, bugün sabah saatlerinde Railgun’a 1,05 milyon dolar değerinde 400 Ethereum yatırdı. Ethereum kurucusu, son 10 ay içerisinde bu protokole toplamda 662 ETH yatırdı.

Gizliliği övdü

Railgun, sıfır-bilgi kanıtına dayalı olan ZK SNARK teknolojisini kullanan gizlilik odaklı bir protokoldür. Kullanıcılar bu sayede blockchain’de işlem yaparken cüzdan adreslerini gizleyebiliyor.

Railgun, her ne kadar gizlilik odaklı bir protokol olsa da kimileri onu Tornado Cash gibi mixing hizmeti veren protokoller ile karıştırıyor.

Vitalik Buterin, geçen aylarda Railgun protokolünü övmüştü. “Gizlilik normaldir” diyen Buterin, “Railgun, gizlilik havuzu protokolünü kullanıyor ve bu, kötü niyetli şahısların havuza kullanıcıların gizliliğinden ödün vermeden katılmasını çok daha zor hale getiriyor” dedi.

Ancak Railgun da geçmişte kötü amaçlarla kullanıldı. Ocak 2023’te Kuzey Koreli hackerlar tarafından Horizon köprüsünden çalınan 63,5 milyon dolar değerindeki ETH’ler Railgun’a aktarılmıştı.

Vitalik Buterin, Gizliliğini Övdüğü Platforma Milyon Dolarlık Coin Yatırdı isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Vitalik Buterin, Gizliliğini Övdüğü Platforma Milyon Dolarlık Coin Yatırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!