1,6 Trilyon Dolarlık Yatırım Devi, Bitcoin ve Ethereum İçin Başvuruda Bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1,6 trilyon dolar değerinde varlığı yöneten Franklin Templeton, Bitcoin ve Ethereum için yeni bir başvuruda bulundu.

Franklin Templeton tarafından SEC’ye sunulan belgelere göre şirket, kripto paralar için yeni bir borsa yatırım fonu (ETF) kurmayı hedefliyor.

Franklin Crypto Index ETF adlı fon, şu anda sadece Bitcoin ile Ethereum’u kapsayan CF Institutional Digital Asset Index’in performansını takip edecek.

Başvuruya göre “Fon, Yatırım Hedefini gerçekleştirmek için Temel Endeks’teki Dijital Varlıklara yaklaşık olarak aynı ağırlıklarla yatırım yapmayı hedefleyecek”. Gelecekte daha farklı kripto para türleri de portföye eklenebilir.

Kripto endeksleri için rekabet başladı

Yatırım şirketleri, sırasıyla Ocak ve Temmuz’da piyasaya giren Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinden sonra kripto para endeksleriyle ilgilenmeye başladı.

Franklin Templeton’ın endeks fonu, Hashdex’in Nasdaq Crypto Index ETF’sine rakip olacak.

Sygnum’un yatırım araştırma müdürü Katalin Tischhauser, “Endeks ETF’leri yatırımcılar açısından verimlidir, bunlar tıpkı insanların S&P 500’ü ETF olarak satın almasına benzer. Kripto para piyasasında da aynı durum olacak” dedi.

Tischhauser’e göre kripto para endeksleri, SEC şimdiye dek sadece Bitcoin ile Ethereum için ETF kurulmasına izin verdiği için bu iki kripto parayı kapsıyor. Tischhauser, Solana gibi tek bir varlıktan oluşan ETF’lere yönelik talebin de kısıtlı olduğunu ekledi.

Grayscale’in küresel ETF başkanı Dave LaValle ise “Tek varlıktan oluşan daha fazla ürün göreceğiz ve ayrıca kesinlikle bazı endeks bazlı ve çeşitlendirilmiş ürünler de olacak” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
1,6 Trilyon Dolarlık Yatırım Devi, Bitcoin ve Ethereum İçin Başvuruda Bulundu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!