ABD hükümeti Silk Road BTC’lerini satıyor mu?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD hükümeti geçtiğimiz gün Coinbase’e yaklaşık 600 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) transfer etti. Bitget Research’ün baş analisti Ryan Lee, ABD hükümetinin BTC transferlerini değerlendirdi.

ABD hükümetinin söz konusu BTC’leri satış amacıyla transfer etmediğini öne süren Lee şunları söyledi:

“Bu, 10 bin BTC’nin satıldığı anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz ay, ABD Adalet Bakanlığı’na (DOJ) bağlı bir kurum olan ABD Marshals Service büyük dijital varlıkları “korumak ve alım satımını yapmak” amacıyla Coinbase Prime ile bir ortaklık kurduğunu açıkladı.”

“ABD hükümeti BTC’leri güvenlik amacıyla taşıyor olabilir”

Cointelegraph’ın yaptığı bir habere göre, ABD hükümeti 15 Ağustos tarihinde 10 bin Bitcoin’i (BTC) Coinbase Prime’a transfer etti.

Balinaların Bitcoin fiyatı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu hatırlatan Bitget Research’ün baş analisti Ryan Lee, yatırımcıların potansiyel satış baskısını ölçmek için söz konusu cüzdanları takip ettiğini belirtti.

İlginizi çekebilir: ABD ikiye bölündü: Kripto endüstrisini kim kurtaracak?

Kripto analisti, ABD hükümetinin gerçekleştirdiği transferlerin yatırımcıların endişelendiği kadar etkili olmadığını savundu. Coinbase ile ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) arasındaki anlaşmaya dikkat çeken Lee şunları söyledi:

“Sonuçta Coinbase, ABD ETF’leri için birincil saklama kuruluşudur ve ABD hükümetinin BTC’yi güvenli saklama için Coinbase’e emanet etmiş olması bir olasılıktır.”

Transferlerin satış amacıyla yapılmış olsa bile BTC fiyatını etkilemeyeceğini savunan Lee, mevcut piyasa likiditesinin satış baskısını kaldırabilecek büyüklükte olduğunu belirtti.

ABD Adalet Bakanlığı karanlık ağ (Dark Web) pazarı olarak bilinen Silk Road’dan 50 bin BTC’yi ele geçirmişti. ABD hükümeti geçtiğimiz gün söz konusu BTC’lerin beşte birini Coinbase’e aktardı.

ABD’nin Bitcoin’in merkezi olması gerektiğini savunan Donald Trump, başkan olması halinde ABD hükümetinin elindeki BTC’leri sattırmayacağının sözünü vermişti.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD hükümeti Silk Road BTC’lerini satıyor mu?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!