Solana’ya PayPal Müjdesi: Ethereum’a 20 Milyon Fark Attı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödeme teknolojileri devi PayPal’ın Solana ağındaki stablecoin’i, Ethereum ağındakine 20 milyondan fazla fark attı.

PayPal tarafından çıkarılan ABD dolarına sabitlenmiş PYUSD adlı stablecoin’in Solana ağındaki arzı, Ethereum ağındaki arzını geride bıraktı.

Solana ağında Mayıs ayında kullanılmaya başlayan stablecoin’in arzı, 377 milyonun üstüne çıktı. Etherscan verilerine göre ise Ethereum tabanlı PYUSD tokenlarının arzı, 356 milyon seviyesinde bulunuyor.

Stablecoin şirketlerine rakip oldu

PayPal, ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin’ini ilk olarak Ağustos 2023’te saklama firması Paxos ile iş birliği yaparak Ethereum üzerinde hayata geçirdi.

Lansmanın ardından PYUSD arzı, 2023 sonunda 230 milyon dolara ulaştı. O zamandan bu yana stablecoin arzı, üç katından fazla artarak 733 milyon doları aştı.

Stablecoin, Mayıs 2024’te Solana ağına getirildi. Solana tabanlı merkeziyetsiz borsalar Jupiter ve Orca gibi platformlar PYUSD’yi havuzlarına ekledi ve bu da stablecoin’in Solana ağında büyümesine katkı sağladı. Bu büyüme, USDC ve USDT gibi merkezi stablecoin’lerle birlikte gerçekleşti.

PayPal’ın 733 milyon dolarlık piyasa değeri, şirketi Tether (USDT), Circle (USDC) ve First Digital (FUSD) sonrası dördüncü en büyük merkezi stablecoin ihraççısı yapıyor. USDT ve USDC’nin piyasa değerleri sırasıyla 120 milyar dolar ve 36 milyar dolar olarak ölçülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Solana’ya PayPal Müjdesi: Ethereum’a 20 Milyon Fark Attı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!