Kritik hafta başladı: Bitcoin nasıl tepki verecek?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’den gelecek makroekonomik verilerin piyasaları şekillendireceği hafta başlarken, gözler Bitcoin (BTC) fiyatına çevrildi. Fed’in eylül ayında faiz indirimi yapıp yapmayacağı bu hafta resmileşebilir.

Piyasalar yeni haftaya kararsız başladı. Japon borsa endeksi çöküşünden sonra toparlanma sürecine giren küresel piyasalar, bu hafta gelecek verilere odaklanmış durumda. ABD enflasyon verileri, piyasaların önümüzdeki dönemde nasıl şekilleneceğini gösterecek.

BTC, kritik haftaya yüzde 5’e yakın bir düşüş ile başladı. Lider kripto para birimi, 61.200 dolar seviyesinden 58.324 dolara kadar geriledi.

BTC’nin bu hafta satış baskısıyla karşılaşması bekleniyor. BTC, yüksek volatilite kazanarak vadeli işlemlerde tasfiyelere yol açabilir.

Piyasalar hareketlenecek, Bitcoin eşlik edecek

Küresel piyasalarda gerçekleşen belirgin hareketler, kripto paraların lideri Bitcoin’i de etkileyebiliyor. Özellikle Japon borsa endeksi Nikkei 225’in yüzde 13’e yakın değer kaybettiği haftada BTC zorlu süreçlerden geçmişti.

İlginizi çekebilir: USDT ihraççısı Tether’in başı dertte: “Bu bir şantaj!”

Bu hafta ABD’den gelecek makroekonomik verilerin piyasaları hareketlendirmesi bekleniyor. 13 Ağustos Salı Türkiye saati ile 15:30’da ABD üretici fiyat endeksi (ÜFE) açıklanacak. Beklentiler, ÜFE’nin bir önceki ay ile aynı oranda (yüzde 0,2) gelmesi yönünde.

Piyasaları ilgilendiren en önemli verilerden birisi çarşamba günü açıklanacak. 14 Ağustos Çarşamba Türkiye saati ile 15:30’da ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) gelecek. Fed’in faiz politikasını etkileyen verilersen birisi olan TÜFE’nin, bir önceki ay ile aynı oranda (yüzde 3,0) gerçekleşmesi bekleniyor. ABD’de tüketici enflasyonu yüzde 3,0‘ün altına düşerse, önümüzdeki haftalarda Fed’in faiz indirimine yönelik açıklamaları görülebilir.

Bir sonraki gün, 15 Ağustos Perşembe Türkiye saati ile 15:30’da ABD işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve çekirdek perakende satışlar açıklanacak.

ÜFE ve TÜFE verilerinin baskı yaratacağı haftada, BTC’nin 57.000 doları önemli bir destek noktası olarak koruması bekleniyor. ÜFE ve TÜFE’nin olumlu gelmesi ise BTC’yi tekrar 62.500 doların üzerine taşıyabilir.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kritik hafta başladı: Bitcoin nasıl tepki verecek?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!