Bitcoin ve Ethereum’da 2,4 Milyar Dolarlık Gün Geldi: Bu İki Seviyeye Dikkat

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün toplamda yaklaşık 2,4 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) opsiyonunun vadesi doluyor.

Deribit verilerine göre toplamda 1,9 milyar dolar değerinde 32 bin Bitcoin sözleşmesinin vadesi bugün doluyor. Bu opsiyonların put-call oranı 0,71 olurken max pain seviyesi 60 bin dolar düzeyinde.

Max pain en fazla açık opsiyon sözleşmesine sahip olan kullanım fiyatıdır. Bu fiyat, opsiyonların vadesi dolduğunda, en fazla sayıda opsiyon sahibinin finansal kayıp yaşamasına neden olacak fiyattır. Put-call oranı ise piyasadaki alım opsiyonları ile satım opsiyonları arasındaki oranı gösterir.

Bitcoin’in haricinde 560 milyon dolardan fazla değerde 206 bin Ethereum sözleşmesinin vadesi de doluyor. Bunların put-call oranı 0,96; max pain seviyesi ise 2 bin 950 dolar.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin 60 bin 459; Ethereum 2 bin 628 dolardan işlem görüyor.

Japonya’nın kararı piyasayı salladı

Türev analisti Greeks.live, “Yen’deki faiz artırım açıklaması, kripto piyasasını sağlam vurdu ve Japonya Merkez Bankası’nın tavrının yumuşaması, piyasadaki algıyı geri getirdi ve kripto piyasası, büyük ölçüde Bitcoin ve Solana öncülüğünde ralliye başladı” dedi.

Bu sırada Ethereum ise spot borsa yatırım fonlarındaki (ETF) negatif para akışlarına rağmen yüzde 7’den fazla değer kazandı.

Greeks.live, “Uzun vadeli zımni oynaklıklar düştü ama hala (piyasadaki) çöküşten öncesine kıyasla yüksek seviyelerde ve keskin bir oynaklıkla birlikte zımni oynaklıkların kısa bir sürede sert bir şekilde düşmesi zor” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin ve Ethereum’da 2,4 Milyar Dolarlık Gün Geldi: Bu İki Seviyeye Dikkat
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!