Bitcoin’de ibre yeniden boğayı gösteriyor! İşte kritik seviyeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin piyasasının döngüsel yapısını ve yatırımcı psikolojisini ölçen gösterge, BTC fiyatının Şubat ayından beri en düşük seviyelerine gerilemesiyle birlikte üç gün boyunca alarm verdi. Ancak bu süre zarfından sonra, yükseliş trendi sinyalleri ortaya çıkmaya başladı.

CryptoQuant’ın kurucusu ve CEO’su Young Ju, 9 Ağustos’ta kaleme aldığı yazısında, “Çoğu Bitcoin zincir içi döngüsel gösterge, sınır çizgisine yakın hareket ettikten sonra artık boğa piyasası sinyalleri veriyor,” diye belirtti.

Popüler kripto yatırımcısı PlanB de bu durumu, “Bitcoin hala bir boğa piyasasında,” diyerek destekledi.

Ju ayrıca, “BTC yalnızca üç gün boyunca indirimli olarak işlem gördü,” şeklinde bir iddia ortaya attı. Bu değerlendirme, Bitcoin’in 5 Ağustos’ta “Kripto Kara Pazartesi” olarak adlandırılan gün içinde 49.751 dolara kadar düşmesinin ardından geldi. Bu düşüş, Şubat ayından beri 50.000 dolar seviyesinin altına inen ilk hareket oldu.

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, Bitcoin 8 Ağustos’a kadar 60.000 doların altında işlem gördü ve an itibarıyla 60.432 dolar seviyesinde.

Kriptoda korku geride mi kalıyor?

Bitcoin boğa ve ayı piyasası döngüsü göstergesi, Ocak 2023’te FTX borsasının çöküşünden bu yana ilk kez ayı sinyali vermemişti.

İlginizi çekebilir: “Bitcoin boğası önümüzdeki aylarda şiddetlenecek”

Aynı dönemde Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi de 6 Ağustos’ta “Aşırı Korku” olarak tanımlanan 17 puana düştü. Ancak bu seviyeden kısa sürede toparlanarak 48 puan ile “Nötr” bir seviyeye geri döndü.

Bazı Bitcoin yatırımcıları, bu ani toparlanmanın deneyimli yatırımcıların fiyatları geçici olarak düşürüp açığa satış yapanları tuzağa düşürmeyi amaçladığı bir ayı tuzağı olduğuna inanıyor.

Analistler ise Bitcoin’in bir sonraki hamlesi konusunda fikir ayrılığı yaşıyor. Kimileri bu düşüşün, geçmiş boğa koşularından önceki hareketlere benzediğini savunurken, diğerleri daha temkinli yaklaşıyor.

7 Ağustos’ta 10x Research’in başkanı Markus Thielen, “bir sonraki boğa piyasası girişini mükemmel zamanlamak için Bitcoin fiyatlarının 40.000 dolar seviyelerine gerilemesini bekliyoruz,” dedi.

Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, 6 Ağustos’ta yayımladığı raporda, Bitcoin’in en kritik destek seviyelerinin 52.000 ve 46.000 dolar olduğunu vurguladı.

Tecrübeli trader Peter Brandt ise Bitcoin’in mevcut düşüşünün, 2015-2017 halving döngüsü sonrasındaki boğa piyasası ile benzerlikler taşıdığını belirterek, olası bir boğa koşusuna işaret etti.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’de ibre yeniden boğayı gösteriyor! İşte kritik seviyeler
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!