Bitcoin Yatırımcıları Düşüşten Sonra Bloomberg Analistini Şaşkına Çevirdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farside Investors’a göre, spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonlarına (ETF) 7 Ağustos’ta 45 milyon dolar giriş kaydedildi.

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, son piyasa düşüşleri sırasında fon sahiplerinin tepkisizliğine şaşırdığını belirtti.

Piyasadaki talep şaşkına çevirdi

Balchunas, BlackRock’un IBIT fonunun pazartesiden bu yana hiç çıkış kaydetmediğini ancak fonun şimdiye kadar 5 milyar dolarlık işlem gördüğünü vurguladı ve “Tam bir anormallik” diye ekledi.

WisdomTree’nin BTCW fonu da dün 10,5 milyon dolar nakit girişle büyüdü. Öte yandan, Grayscale’nin GBTC fonu 30,6 milyon dolar çıkış kaydederken, bu çıkışlar BTC fonuna gösterilen 9,7 milyon dolarlık girişle kısmen dengelendi.

Balchunas, kripto para ETF’lerindeki hareketlilikle ilgili olarak, “Buna ben bile şaşırdım” dedi.

2024 yılında Bitcoin’e kurumsal yatırım hala güçlü, büyük ölçüde ABD’de onaylanan spot borsa yatırım fonları (ETF’ler) tarafından destekleniyor. Chainalysis raporuna göre, ETF’ler son zamanlarda ticarette önemli bir artış gördü ve bu da hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılardan süregelen ilgiyi gösteriyor.

Chainalysis raporu, kurumsal yatırımcıların özellikle düzenlenmiş ETF’lerin getirdiği sıkı güvenlik ve denetim gerekliliklerinden faydalandığını vurguluyor. Sonuç olarak, genellikle kurumlara atfedilen 1 milyon doların üzerindeki işlemler, Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Chainalysis, “Bu kurumsal sermaye akışı, yatırımcı tarafında önemli bir talebi ortaya koymakla kalmıyor, aynı zamanda daha büyük, daha stratejik kripto yatırımlarına doğru bir kayma olduğunu da işaret ediyor” dedi.

Bitcoin Yatırımcıları Düşüşten Sonra Bloomberg Analistini Şaşkına Çevirdi isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin Yatırımcıları Düşüşten Sonra Bloomberg Analistini Şaşkına Çevirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!