Bitcoin Balinaları ile Zayıf Eller Arasındaki Fark Ortaya Çıktı: Dipten Aldılar!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) yatırımcıları, hafta sonu yaşanan fiyat düşüşüyle 49.000 dolara kadar gerileyen piyasanın ardından, 56.000 dolar seviyesine mütevazı bir şekilde toparlanarak çeşitli tepkiler gösterdi.

Blockchain analiz firması IntoTheBlock’un verilerine göre, büyük varlık sahipleri olarak bilinen Bitcoin balinaları, düşük fiyatlardan yararlanarak alım yaparken, küçük yatırımcılar panik içinde satış gerçekleştirdi.

1.000 ile 10.000 BTC arasında tutan cüzdanlar, mevcut fiyatlarla yaklaşık 56 milyon dolar ile 560 milyon dolar arasında değer taşıyor ve IntoTheBlock analistleri, “Son düşüş sırasında güven gösterdiler ve fiyatlar düştükçe varlıklarını sürekli artırdılar” dedi.

Buna karşılık, 1 BTC’den az tutan cüzdanlar “zayıf eller” göstererek, dün yaşanan piyasa düşüşü sırasında en büyük varlık azalışını yaşadı.

ETF çıkışları ve piyasa tepkisi

ABD listeli spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), Pazartesi günü 168 milyon dolar net çıkış kaydetti. Farside Investors tarafından toplanan verilere göre çıkışlar Grayscale’ın GBTC, Fidelity’nin FBTC ve 21Shares/Ark Invest’in ARKB fonlarıyla sınırlı kaldı, diğer rakipler ise düşük miktarlarda para girişi veya düz performans sergiledi.

Bloomberg Intelligence kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, çıkışların sadece toplam yönetilen varlıkların yüzde 0,3’ünü temsil ettiğine dikkat çekerek olumlu bir bakış açısı sundu. Ayrıca, en büyük spot fon olan BlackRock’ın 18 milyar dolarlık IBIT fonunda net çıkış olmadığını belirtti.

Balchunas, “Bu bir hiç” dedi. “Bu bir gün, bu hafta biraz daha çıkış görebiliriz. Birkaç milyar doların çıkacağını düşünüyordum. Ancak şu ana kadar beklenenden çok daha güçlü görünüyor.” diye ekledi.

Bitcoin Balinaları ile Zayıf Eller Arasındaki Fark Ortaya Çıktı: Dipten Aldılar! isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin Balinaları ile Zayıf Eller Arasındaki Fark Ortaya Çıktı: Dipten Aldılar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!