Bitcoin’deki Bu Göstergeden Herkes Korkuyor: Son Beş Seferde Yanılttı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasındaki bazı göstergeler, yapıları gereği kısıtlıdır. Ama bunlar sürekli manşetlere çıkar ve genellikle deneyimsiz yatırımcılar arasında panik yaratır.

Bu göstergelerden biri, gelecekteki fiyat eğilimlerini doğru bir şekilde tahmin etmekte kötü bir geçmişe sahip olmasına rağmen sosyal medyada korkuyu artıran ve ani tepkilere yol açan Bitcoin (BTC) “death cross” (ölüm kesişimi) örneğidir. Ve bunu bir kere daha görebiliriz.

Death cross, bir varlığın piyasa fiyatının 50 günlük basit hareketli ortalamasının (SMA) 200 günlük SMA’nın altına düştüğü durumlarda meydana gelir. Şu anda, Bitcoin fiyatının 50 günlük SMA’sı 62.332 dolarda ve düşüş eğiliminde, 200 günlük SMA ise 61.605 dolarda bulunuyor. Bu yaklaşan kesişim, 50 günlük SMA ile temsil edilen kısa vadeli momentumun uzun vadeli ortalamanın gerisinde kaldığını gösteriyor.

Bu gelişme genellikle düşüş sinyali olarak yorumlanır ve deneyimsiz yatırımcıların sınırlı bilgi ve anlayışla en kötü sonuca atlamalarına yol açan bilişsel bir bozukluk olan felaketleştirmeye neden olur. Özellikle duyarlılığın zaten olumsuz olduğu BTC piyasasında aşırı tepki tipiktir.

Ama grafik modeli, sadece son 50 gün içindeki fiyat hareketinin doğasını gösterir. Gelecekteki hareketlerin aynı yönde olacağını garanti etmez. Örneğin, 12 Eylül 2023’te teyit edilen önceki death cross büyük bir ayı tuzağıydı. BTC, aynı gün 24.900 dolara düştü ve daha sonra yeni rekor seviyelere ulaşarak Mart ayında 70.000 doların üzerine çıktı. Daha fazla düşüş bekleyen yatırımcılar yanıldı.

Önceki dokuz death cross’un karışık bir geçmişi var ve sadece beşi uzun süreli düşüş eğilimlerini öngördü.

Özetlemek gerekirse, death cross tek başına güvenilir bir gösterge değildir. Bitcoin’in kısa vadeli görünümü büyük ölçüde ABD ekonomik verilerine ve Japon yenindeki volatiliteye bağlıdır.

Döviz piyasalarında yen talebinin devam etmesi, carry trade işlemlerini daha da zedeleyebilir ve BTC dahil riskli varlıkları baskı altında tutabilir.

Bitcoin’deki Bu Göstergeden Herkes Korkuyor: Son Beş Seferde Yanılttı! isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’deki Bu Göstergeden Herkes Korkuyor: Son Beş Seferde Yanılttı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!