Bitcoin’de Bir Veri Tepeye Çok Yaklaştı: Madenciler Fiyatı Sırtlanabilir!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madenciliği hash oranı (hashrate) tüm zamanların yükselişine yaklaşınca analistlerden açıklama geldi.

Fiyat üzerinde önemli bir etkisi olduğu bilinen Bitcoin madencilik hash oranı, tüm zamanların zirvesine yaklaştı. Özellikle hash oranı üzerindeki artış 9 Temmuz tarihinden bu yana görüldü.

Son olarak 29 Temmuz günü lokal zirveye ulaşan hash oranı 667 EH/s’yi gördü. Konu hakkında açıklamada bulunan CryptoQuant analistleri, hash oranı üzerindeki toparlanmanın Bitcoin fiyatının yükselişleriyle doğru orantılı hareket ettiğini söyledi:

Tüm zamanların en yüksek seviyelerinden hashrate düşüşü, 9 Temmuz’daki %8’e kıyasla şu anda yalnızca %3’te ve hashrate toparlanması genellikle Bitcoin fiyatlarındaki sürekli bir yükselişle ilişkilendiriliyor.

Madenci çıkışları pozitife dönüyor

Günlük bazda Bitcoin madencilerinin yaptığı satışlar bu yılın başında ve haziran ayında ciddi artışlar göstermişti. Madencilerin satışları piyasayı en çok yoran faktörlerden biri olarak öne çıkarken son günlerde bu veride ciddi azalmalar yaşandı:

Günlük Bitcoin madenci çıkışları, Bitcoin’in ilk kez 70.000 dolara ulaştığı mart ayı başlarında 10.000 BTC ve 20.000 BTC’ye kıyasla Temmuz ayında yaklaşık 5.000 BTC ile 10.000 BTC arasında kaldı ve Bitcoin yarılanmasının ardından Nisan-Mayıs aylarında görülen artışlardan daha düşüktü.

Bitcoin’de Bir Veri Tepeye Çok Yaklaştı: Madenciler Fiyatı Sırtlanabilir! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’de Bir Veri Tepeye Çok Yaklaştı: Madenciler Fiyatı Sırtlanabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!