Ethereum ETF’i İçin Beklenti Düşük: Bitcoin Kıyasında Yüzde 15 İhtimal Verildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasının deneyimli ismi, spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerini karşılaştırarak beklentisini paylaştı.

Sygnum Bank analisti, spot Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF) ilk yılındaki para girişlerinin, Bitcoin spot ETF’lerine göre oldukça düşük olabileceğini belirtti. Analiste göre, Ethereum’un daha düşük tanınırlığı ve daha küçük piyasa değeri nedeniyle, bu ETF’ler Bitcoin’in yüzde 15’i kadar giriş alabilir.

Sygnum Bank Araştırma Başkanı Katalin Tischhauser, Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla daha az bilinir olduğunu ve piyasa değerinin Bitcoin’in üçte biri olduğunu belirtti. Bu nedenle Ethereum spot ETF’lerinin, Bitcoin ETF’lerine oranla yüzde 15 ila 35 aralığında giriş almasının beklendiğini ve bu girişlerin ilk yıl için 5 ila 10 milyar dolar arasında olacağını öngördü.

Spot Ethereum ETF’leri, Grayscale’in fonundan yaşanan çıkışlar yüzünden 3 gün boyunca sarsılırken 30 Temmuz günü net 30 milyon dolarlık girişle pozitife döndü.

Ethereum ve Bitcoin için spot ETF karşılaştırması

Geçtiğimiz Salı günü işlem görmeye başlayan Ethereum spot ETF’leri, ilk dört gününde negatif net akışlar yaşadı. Grayscale’in ETHE’sinden 1,5 milyar dolarlık net çıkış yaşanırken, BlackRock’un ETHA’sı ve Bitwise’ın ETHW’si gibi sekiz farklı fonda toplam 1 milyar dolarlık net giriş kaydedildi.

Bu rakamlar, Ocak ayında piyasaya sürülen ABD spot Bitcoin ETF’lerinin ilk dört günündeki 1,26 milyar dolarlık net girişle karşılaştırıldığında oldukça düşük kalıyor.

Tischhauser, bugüne kadar 17,6 milyar dolar net giriş yaşayan Bitcoin spot ETF’lerinin, çeşitli kurumların yönetişim süreçlerinin tamamlanmasıyla önümüzdeki altı ay içinde aynı seviyede giriş almasını beklediklerini belirtti.

BlackRock’un, büyük geleneksel kurumlardan, özellikle egemen varlık fonları, bağışlar, sigorta şirketleri ve emeklilik fonları gibi kaynaklardan ilgi gördüğüne dikkat çekti.

Ethereum ETF’i İçin Beklenti Düşük: Bitcoin Kıyasında Yüzde 15 İhtimal Verildi isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum ETF’i İçin Beklenti Düşük: Bitcoin Kıyasında Yüzde 15 İhtimal Verildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!