Enflasyonla Boğuşan Ülke Bitcoin İçin İlke İmza Attı: Tarihi Onay Geldi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Latin Amerika ülkesi Arjantin, tarihinde ilk defa kripto para sermayesine sahip bir şirketi tescil ederek gündem oldu.

Arjantin Adalet Bakanlığı tarihinde ilk defa bünyesinde kripto para sermayesi barındıran bir şirketi tescilledi. Şirketin tescil günü sunduğu belgelere göre bünyesinde 302 dolar değerinde 0,00457621 BTC ve 195 dolar değerinde USD Coin (USDC) bulunuyordu.

Şirketin kripto para miktarı sadece 500 dolar ile sınırlı kalsa bile, böyle bir adımın ilk defa atılmış olması ilerleyen günlerde daha büyük meblağlar için de izin gelebileceği şeklinde yorumlandı.

Kurum tarafından sosyal medya üzerinden yapılan resmi açıklamada, bunun tarihi bir dönüm noktası olduğuna yer verildi.

Adalet Bakanlığı, sermayesi kripto para birimlerine entegre olan ilk şirketi onayladı. Bu bakanlığın teşvik ettiği modernizasyon sayesinde tarih yazdık. Latin Amerika’da bu dönüm noktasına ulaşan ilk ülkeyiz.

Büyük bir ekonomik kriz yaşayan ve enflasyonla boğuşan Arjantin, geçtiğimiz yıl yaptığı seçimlerle başkan değişikliğine gitmişti. Ülkenin yeni başkanı Javier Milei, kripto paralar konusundaki yapıcı söylemleriyle öne çıkmıştı.

Enflasyonla Boğuşan Ülke Bitcoin İçin İlke İmza Attı: Tarihi Onay Geldi! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Enflasyonla Boğuşan Ülke Bitcoin İçin İlke İmza Attı: Tarihi Onay Geldi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!